teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
teller跳出去可以做啲咩
有冇人畀條明路⋯

U grad

U grad都去做teller?

唉 搵唔到工呀
back office 人工低成截
因為你地係俾客當面屌
back office 係電話俾人屌
我就內部工作
自然人工都低
有無人知Hsbc mpf好無做?

我試過開戶口,但有時都係口窒窒咁,好難改

我岩岩做teller個時都係一舊飯 關關難過關關過姐
壓力係大架啦 我都試過個時訓訓下夢遊數銀紙 專左做開戶口又試過好驚聽電話要跟野 做rm又試過發開口夢同人update market
做邊份工都有壓力架啦 唔想受壓咪搵份老min工 出勞力鋪鋪清唔洗戴壓力番屋企囉

點解我覺得你最尾兩句似係責備既語氣 做邊份工都有壓力,但係咪連呻都唔可以呻

Sorry then
back office 人工低成截
因為你地係俾客當面屌
back office 係電話俾人屌
我就內部工作
自然人工都低

真係好低? 但我好想做內部,唔知咩位易入啲
我發現依度好多正面teller

我一定唔係
teller跳出去可以做啲咩
有冇人畀條明路⋯

U grad

唉 搵唔到工呀

你做teller做左幾耐?
入左中x銀行做左2個月,做到想死
日日都咁多銀紙要數,所以成日用機數就算,但都清唔晒條龍

機數唔準架
要機數完人手再數
如果唔係錯數睇cctv就真係gg

生客你用機數出左事你緊係gg啦
真係有客會走黎入廿萬放張500蚊紙落去
或者100蚊放張澳門入去
夜晚你就

我會先手數一次,再用機數
我用車錢機唔係就咁放錢上去,而係用手托住舊錢去片
好數D之餘有咩唔對路又可以即刻捉得住

數耐左手感熟左,可以快到好似車錢機之餘又摸得出其他紙
D入錢黨成日偷龍轉鳳,50充500都夠膽死
即刻俾返舊錢要佢搞清楚再排隊先拎返張紙出黎補,係要咁犯賤

機數唔準架
要機數完人手再數
如果唔係錯數睇cctv就真係gg

夜晚你就

全部手數算 由得班撚樣等下
做左半年cashier 開始唔想做

邊間呀?

英資銀行
做左半年cashier 開始唔想做

邊間呀?

英資銀行

S or hs

邊間呀?

英資銀行

S or hs

S 仆街D

英資銀行

S or hs

S 仆街D

S
成日唔岩數先最難頂 好易做錯野
做銀行前線都係要望住sales位 搵快錢 搵完儲完再諗想做咩 唔好留係櫃台多過年半 好浪費時間

想知d rm/bdo/投資經理搵幾錢
成日唔岩數先最難頂 好易做錯野

唔岩數我又真係好少 上年到而家都冇short數

夜晚你就

全部手數算 由得班撚樣等下

手數其實都好快姐 過張數要收手續費架嘛

唉 搵唔到工呀

岩岩做⋯

唉 搵唔到工呀

岩岩做⋯

趁未做得耐覺得唔岩就走啦
好似我咁,其實一早覺得難頂,但一路都未走
咁就兩年啦
呢排返工返得好唔開心好想遞信
Bonus已出
Bonus已出

出左幾多

岩岩做⋯

咁就兩年啦

有咩打算
Bonus已出

諗住幾時遞
我成日ff我遞信個一刻會點,我覺得老細可能會留我 因為唔夠人同埋我不嬲咁聽教聽話

岩岩做⋯

咁就兩年啦

有咩打算

到時應該休息下先,做廢青 仲未諗到搵咩工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞