teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
聽講今年連利是都唔收得
屌你老母啦 我上星期返左五日十二個鐘啦
ot無補水補假 正常就日日返十一個鐘

邊間呀
係咪發鈔銀行其中一間?

中撚
屌你老母啦 我上星期返左五日十二個鐘啦
ot無補水補假 正常就日日返十一個鐘

邊間呀
係咪發鈔銀行其中一間?

中撚

狗也不屌
忙撚死

邊間呀
係咪發鈔銀行其中一間?

中撚

狗也不屌
忙撚死

聽日又要返工

中撚

狗也不屌
忙撚死

聽日又要返工

今日去一間有enrich櫃檯既分行諗住唔駛排咁耐
點知冇開
有無人開返個telegram group 得閒吹下水
入左中x銀行做左2個月,做到想死
日日都咁多銀紙要數,所以成日用機數就算,但都清唔晒條龍

我個間規定一定要手數,但有時太多人民幣我就機數算
teller跳出去可以做啲咩
有冇人畀條明路⋯

U grad

U grad都去做teller?
今日射咗波

我好少請假 太乖啦我真係
有無人開返個telegram group 得閒吹下水

係依度吹水咪一樣

間間都話用手數,但我師父同我講太多人同張數多,就要靠機清左公司客先,再幫手接個人客戶
有冇人畀條明路⋯

U grad

大象黎講你點都要teller先,係升得比冇degree快。
其他銀行係點?
你班白痴teller乜都唔知
最叻就係抽起d靚number新銀紙

話時話,我自己從來都唔會留意/抽起靚number新銀紙

間間都話用手數,但我師父同我講太多人同張數多,就要靠機清左公司客先,再幫手接個人客戶

以前間銀行教,100蚊紙以上用手數,其他如果張數太多就用機,部機咁貴但有時會唔準 我信自己隻手多啲,大數手數完用機車一次

大分行?應該仲辛苦
有冇人畀條明路⋯

U grad

大象黎講你點都要teller先,係升得比冇degree快。
其他銀行係點?

都係既,但我做左兩年都冇得升
唔打唔撞 做左兩年幾 part time CSO
依家跳左其他 bank 做 back office

如果你想 26 27 做RM 絕對唔難
最緊要面皮厚 R refer , R 機會

大家加油

grad 嗰陣 reject左 做 GBO
依家 back office 人工都少過 GBO 3,4K
但至少 我依家唔洗比客 比RM 比老細 西我面 , 算準時放六點

大家想要嘅唔同
不過 做 CSO , front line都見識多左
個人無咁毒撚

其實我都想做back office 唔洗對客已經好正
聽講今年連利是都唔收得

上年已經唔得
不過有d熟客好有心...

聽講hsbc唔收得
你班白痴teller乜都唔知
最叻就係抽起d靚number新銀紙

屌 幾時輪到teller 抽
今日先比個傻西女人係咁屌
條八婆一開始黎check 定期幾時到期,
寫哂到期日銀碼比佢比佢。之後佢r利是封,一個唔夠r多個,咁都比佢(到呢一刻都好聲好氣)
之後佢話要唱一蚊銀,咁我得返十個(個倉冇一蚊),我話:因為我得返唔多,要留黎找比客 之後佢痴撚咗線咁係咁屌我 又話要見經理 咁經理出到黎都係同我一樣咁解釋,佢就條氣仲唔鋸,屌得我仲勁 之後我唔出聲等佢屌 佢就話我串,我經理都禁佢唔住 最後唱咗4個一蚊3個2蚊打發佢走 之後佢捉我經理埋一面係咁屌我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞