teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
大家間bank會唔會有神秘顧客/有服務評分?我個間有 好難頂

每三個月一次,次次都被識穿

邊間呀
係咪發鈔銀行其中一間?

中撚

大陸人比例係咪多d
貴公司除左$50靚
其他都

因為我係好大間分行到做 所以咩客都多
入左中x銀行做左2個月,做到想死
日日都咁多銀紙要數,所以成日用機數就算,但都清唔晒條龍

機數唔準架
要機數完人手再數
如果唔係錯數睇cctv就真係gg
大家間bank會唔會有神秘顧客/有服務評分?我個間有 好難頂

每三個月一次,次次都被識穿

就算計分,我遇到西客都絕對唔會同佢講多謝晒 真係講唔出口
捱左大半年 下個月考牌
但考完又唔知幾時有得升 望見有啲同事齊牌磨左兩年都未升
唔知係老闆唔肯升定點
有時唔係唔肯捱 係家唔想咁遙遙無期
真係做到好灰
入左中x銀行做左2個月,做到想死
日日都咁多銀紙要數,所以成日用機數就算,但都清唔晒條龍

機數唔準架
要機數完人手再數
如果唔係錯數睇cctv就真係gg

生客你用機數出左事你緊係gg啦
真係有客會走黎入廿萬放張500蚊紙落去
或者100蚊放張澳門入去
夜晚你就

有同事中過伏
捱左大半年 下個月考牌
唔知係老闆唔肯升定點
有時唔係唔肯捱 而係唔想咁遙遙無期
真係做到好灰
出埋bonus就辭職
出埋bonus就辭職

我就出了
出埋bonus就辭職

我就出了

三月
出埋bonus就辭職

我就出了

三月

我今個月
出埋bonus就辭職

我就出了

三月

5月
出埋bonus就辭職

我就出了

三月

我都係三月 你做左幾耐呀
捱左大半年 下個月考牌
唔知係老闆唔肯升定點
有時唔係唔肯捱 係家唔想咁遙遙無期
真係做到好灰

轉工啦

我就出了

三月

四個月已經想死

三月

四個月已經想死

我第一個月已經覺得難頂,但之後唔知點解可以捱到咁耐

咁夜既

要check晒星期六同今日啲fax,本來幫手個full time又日日錯數,淨係埋完自己數就話唔唔舒服走先

hs?
其實都唔明check黎有咩用,唔明咁緊張做咩

因為你scan果份係副本黎
上到back office會跟你份副本照做野
正本分行keep/去archive office

但係如果出左事
個客話冇簽過名
你又搵唔返份正本
咁就

但其實日中都大把文件無影印/fax過照送走
果d根本無得追咪仲大獲
唯一好嘅係過年同班仆街親戚講自己做銀行之後佢唔會話你冇前途之類囉
但其實係有苦自己知

但係班仆街親戚會叫你幫手唱大量新銀紙呢

之前做緊果時
成磚拎返屋企你地自己搞掂佢
用剩俾返食錢機

唔係發鈔銀行,根本無大貨可以成磚拎,咁先慘

四個月已經想死

做慣左其實就冇乜嘢 一開頭乜柒都唔識真係大壓力

四個月已經想死

八年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞