teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
係香港返工要直接對客
前世肯定係罪大滔天殺人無數
只係想訴下苦
又要sell野,又要服務好,間唔中又要對住啲西客,工作量又大 壓力大到呢,自從返左依份之後瘦左唔少,晚晚訓覺都係半夜醒一醒(唔知有冇直接關係),有時仲發夢發到返工既野

人工又唔係話高,都唔知咁辛苦為乜 雖然同事同老細對我幾好,但我真係頂唔順,想拎完花紅就辭職

轉工啦做服務業重要directly對客真係狗都不屌

駁唔到
當年華仔一句:今時今日咁既服務態度已經唔得
累死幾多人
當年華仔一句:今時今日咁既服務態度已經唔得
累死幾多人

依個真 幾時都話依個廣告搞死左服務業
做左2年part time 之前做左一年sales 而加終於上左private banking 做middle office

個時做teller我都好想你咁,仲short數入左廁所喊
做左2年part time 之前做左一年sales 而加終於上左private banking 做middle office

之後sor

之後sor

Short數做teller洗唔洗自己填數?但聽講自己填數係咪犯法算係做假數

之後sor

Short數做teller洗唔洗自己填數?但聽講自己填數係咪犯法算係做假數

我係大bank做唔洗,但聽講細bank 要。short 過最大3000同4000
低賤
利申,做緊,想轉可以點

之後sor

朋友做hs唔可以填
幾錢人工?

之後sor

朋友做hs唔可以填

我嗰間唔駛自己填
其實teller要sell d咩同埋要有咩target 一直都想問

利申back office
其實teller要sell d咩同埋要有咩target 一直都想問

利申back office

我之前果間
一日要5個referral+5隻account+5張credit card
一個月8球fx+10個successful referral

已經坐到上HP counter
仲點撚sell account同credit card呀
Referral又係白痴 個個客都有PRO/RM跟(理論上)
仲refer黎做乜勁
其實黎黎去去都係同一班客做同一樣野
A客黎做TT
B客黎打本票
C客黎入錢
D客黎唱錢
E客黎問數

問題黎啦我淨係知要sell acct
但係點sell
佢黎開就開唔會黎做tt變左開個戶口
同埋基本上係得老人家呀姐入分行
追鬼到咩
如果唔sell會點
其實分行個個位都好難做

同意
仲要兩個星期都番6日

試過連續五個星期都返6日
過埋年攞利是先啦

仲有攞埋花紅先走
有無諗過轉銀行?
認真,我呢度算hea又唔駛交referral

係大bank定細bank?
洗唔洗sell信用卡 我仲未諗轉行定做返其他bank好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞