[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (28)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
就黎想買24gm試下 用緊支1224用24試過影幾正
想問sigma 35 1.4有無人用過
好多人話會走焦 但35又想要1.4真係無咩選擇
S蔡太貴
三陽
D色點調
都係普通lr拉下拉下咁
網上見到D人改setting turn返好影人隻色
有無巴打試過可以分享下效果

https://lowlence.pixnet.net/blog/post/42955847
一定要簡一枝的話
Canon 70 200mm F/4L IS II
Sony FE 70-200mm F4 G OSS
邊枝會好d
係防震方面
多唔多人用metabones v 用返c 記 2470 2.8ii 同70200 2.8ii
又幾好 夠輕 我都已經買左L21
不過我二手收返嚟個價同呢枝全新差唔多
有冇人試過sigma 14-24 1.4art + mount?
想問黎影極光同星
F2.8先岩
你要啦巴打,女朋友準備斬我隻手
我用A7ii 搭sigma35F1.4無走焦,但夜晚/暗室內有機會拉風箱
想問Laowa 9mm F2.8 ,Samyang 12mm f2, Touit 12mm f2.8
三支你地點揀?
12/2.8真係太貴

同埋18135定1670Z邊支好d?
基本一定會買SEL24F18Z
有無巴打玩過100 F2.8 gm
見呢度無咩巴打講過
有無巴打可以分享下
最大光圈5.6
散景再靚都好,只是唔岩我自己
光圈係F2.8 通光量係T5.6
係wor

光圈環可在 F5.6~F22 之間做調整,值得注意的是雖然這顆鏡頭擁有 F2.8 的光圈,但在鏡頭上的標示卻是以進光量(T 值)為主,光圈全開就是 T5.6,但在機身也是顯示 F5.6,並不會顯示為 F2.8,我想這是為了方便消費者使用,避免混淆的做法。
呢位把打係咪放?
冇人理
想買1635GM
邊間信譽好D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞