[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (28)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
影咩先? 一般多數用環閃
但如果本身有機頂閃唔想買多支環閃
可以買個macro diffuser. 效果都Ok

如果影product macro就都係用返strobe 就Ok
24GM真心有誠意無論價位同質素
最近有人訂左Tamron 28-75嗎?CMK拎仲有無b+w filter?
Tamron 28-75 真係好撚正
btw 大家覺得 70200 gm f4 呢枝如何
仲有2個禮拜出發去京都 支batis40仲未見影
佢個價真係好貴
a72 有24-70GM 同canon 70-200 f4
就黎歐遊 想升級二手 A7R2 大家有咩意見?? 影風景多 好少影人
定係買多支鏡好? 因為有D頂唔順A7II 啲對焦速度 電量我就覺得暫時接受到 a73 /a7r3 依家個價太貴 英國個價貴香港勁多
影景就R2 + 1635gm
留名睇你包膠
70200GM F4
2手R2 儲double 買r3
冇錢
英國R3 要£2,899.00 點換得落手 貴咁多
你係指70200g f4定70200gm 2.8
g
R2 + 1635z 性價比高
budget 低d就只買1635z
人地問body你答人鏡
師兄有問’定係買多支鏡好’
我提議why not both
插70-200 g 我覺得夠平衡

利申 用緊 mc 11+tarmon 70 200 f2.8 g2 一樣咁上下價錢
二揀一呢如果?
黎緊想用Sigma Art ge 鏡,買MC-11再買鏡好定直接買Sigma Art ge E-mount鏡好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞