[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (28)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
google 天工TECHART LM-EA7
我都想知 拍片 用APS-C crop mode 咁條片畫質會點
mobile01 好似有post 講,我之前都有諗過呢支加lm-ea7但睇完好似個自動對焦範圍有d 細,最後加多少少上左支重d 嘅35.4z。 遲下batis好似有支40mm?唔急用可以等下先雖然呢支都吹左好耐。
等埋b40啦
a7ii 想加支鏡
巴打們覺得 55f18z同1635z 邊支好

手上有A7ii + 28f2 + 2870kit

我見a6300打後係6K 壓做4K所以我先想知HD係咪
但我唔知1080有無over sampling 再壓返細
如果無其實插apps定ff鏡都應該係同一個焦距
得光圈有分別 唔知有無錯......
55.8
55.8
55.8
想問下點解我用a73錄影嗰時插左咗耳機,都聽唔到聲,係咪set錯野
55.8
有家都好推55.8,新手想問吓有冇咩原因

利申嚟緊唔會換7iii,等iv
同影景為主
家都好推55.8,新手想問吓有冇咩原因

利申嚟緊唔會換7iii,等iv
同影景為主
f1.8畫質都極銳利,但係易有紫邊
push
你而家先講買黎做乜
1635z啦,唔洗再問
之後賣哂28同kit換埋55.8
有無青近排買左A7III?
肥花db做緊咩價錢?
唔想去數字店因為想要埋個MC-11
睇下有無人買左,報個價參考一下
打個電話問有幾難
岩岩買咗A7 III

手上有28-70同50.8

想入手Samyang 14mm f/2.8 AF或者16-35Z

想要枝Wide angle影景多

應該揀邊枝?
我試過去db問唔同sales都唔同價錢,所以想知道最平可以做到幾多
唔好意思,行行吓街先醒起未打用嚟做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞