[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(2)

1001 回覆
51 Like 6 Dislike
佢開左live唱歌
把聲真係幾送禮勤
stanley係咪召喚緊我
之前佢有次出event唱送禮勤首紙牌屋勁似

頭先佢仲分析返龔燁的秘密國度果集入面龔燁嘅內心感受
但以tvb演員來講唱得算好 仲要咁即興
希望有機會聽佢唱劇集嘅歌
佢好認真地分析工業的角色,好勤力
聽佢剖析龔燁
覺得佢真心研究咗好多 做咗好多功課
好用心
作為演員 對角色了解得咁深 好難會演得唔好
覺得佢好投入
哎呀咁一定要睇番重溫
有無人可以summarize下佢講左咩
其實有啲似上面絲打分析,工業講左佢既身世比貓貓空聽,真心信任貓貓空呢個人,但亦係今次貓貓空既背叛而感到失望,因為佢以為係呀水做的,而另一方面又好愛呢個人。
我講得唔夠細,真心你要上去ig重溫
不過唔知係米冇開聲,有啲歌聽得出佢好辛苦用聲帶唱上去,仲要飲可樂
屌!!!!
佢last講「兩件唔同嘅藍色西裝嚟嘅」
個下我真係覺得佢好似叫緊我咁

我呢個名都係因為279跑去攞車果度著個件藍色西裝先改架咋
用牙直接咬開氣水蓋嗰吓好想同佢講,話晒都靚仔黎,錫住啲珐瑯質啦
下星期冇工水,呀龔話要再下下星期先有 仲話個誤會唔知會唔會拆解
佢係之後拍左咁多集,到而家開live都仲未解,睇黎個誤會真係唔會解了。。。
再下下星期係咪即係之後兩個星期都冇
個誤會果然係不了了之
見到佢飲可樂我o咗
通常歌手護聲係只飮水或熱飲
不過算啦 佢尼次live唱歌都係隨興個種
同埋冇得㨂佢岩唱嘅歌 覺得佢random話唱就唱到幾首 算幾好
睇怕下集又會變返正常工水,唔會把壓抑感連戲了。。可惜,佢演得咁好又有張力。darkside industry發揮空間更大,其實。但,我自我安慰,都夠啦,對比咁多角色,工業巳經係最男角入邊最立體最有故事多情緒起伏黎鋪墊人設,仲有埋身世心路歷程,夫復何求,做人不能太貪心
但聽到佢好強調話阿工係依然好愛mary
覺得之後短期內都會扮無事 又去返之前嘻嘻哈哈咁
又諗深一層阿工原來咁愛Mary
用到「愛」咁嚴重 已經沉哂船
但阿水仲係未知自己個心係點
真係有啲sad
不過往好嘅方面諗 阿工咁堅定 真係唔驚佢會追到灰心想放棄(除非有其他大事)
我都覺得咁大個誤會仲要牽涉jenny一定無咁快解開
下下星期應該是8號個禮拜有工水
聽佢講完龔燁個集嘅心情 更加心痛

仲要有排都未解開個誤會
佢形容阿龔對水水嘅情感係愛啊
雖然好貪心 但真係好希望黎緊阿龔係會冷淡對水水 內心連戲
唯有係當龔燁又壓抑自己嘅感情,
將唔開心嘅野收收埋埋自己一個食哂,
然後人前又扮到冇野嘻嘻哈哈咁

但既然佢都講到龔燁咁中意阿水,
龔燁呢份愛意係可以包容所有野,
包括埋阿水對佢嘅傷害
但我覺得即使要包容但都要比對方知道
段關係先會健康
好似蓮輝咁 覺得收埋自己真實感受
感覺只係為將來大爆發而作伏筆
硬係凝住會係Jenny又搞事,衰左之後龔燁又上佢房講數,最後Jenny會On99咁自爆
阿水每次最後都覺得係龔燁衰先唔存在自己要比人包容嘅點,所以龔燁次次都硬食 佢又冇Jenny咁壯食得幾多次

橫掂都未追到Mary,不如龔燁試下改變你追女仔嘅手法啦
屌那星今日放工太攰 一返到屋企冇耐就瞓着咗錯過咗個live
其實聽左咁多以龔燁層面既內心世界,好想水水都開live剖白一下佢對龔燁既諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞