[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(2)

1001 回覆
51 Like 6 Dislike
好有畫面...仲有聲....
但認真,距離表白之路,龔生仲有派行...
都係個句,Stanley 阿蟹一日仲係劇組,我地仲有野大把野睇..對此充滿信心
如果好似之前燁來越愛你咁,明知Stanley要走,個下就真心sad....
都係個句,Stanley 阿蟹一日仲係劇組,我地仲有大把野睇..對此充滿信心
如果好似之前燁來越愛你咁,明知Stanley要走,個下就真心sad....
編輯
雖然我都覺得阿龔付出咁多但阿水完全唔知情係慘嘅,但如果佢地喺埋一齊係因為阿龔嘅行為感動左阿水,咁呢段感情就淺薄左啲啦 其實依家段關係又唔可以係話阿水遲鈍所致,因為當初阿龔番嚟嗰陣,阿水對佢真係好到加零一,啲姊妹叫佢考慮阿龔佢個反應重要有啲嬌羞 但穿左煲嗰下我覺得阿龔話係為左玩佢呢個理由真係差左啲(係咪無諗過咁快識穿 ),阿水視覺嚟睇真係會覺得hurt,所以之後還原賤精印象係可以理解嘅。不過可以肯定嘅係,阿龔喺阿水心目中一直係一個特別嘅存在,只係對於阿水呢啲單純直接嘅人嚟講,阿龔嘅行為相比起sweet不如話係玩到佢陀陀令,如果話阿龔因為唔知阿水點諗而不安,同樣地阿水都會因為阿龔出面得嚟但又有保留嘅行為而囉囉攣。所以相比起睇佢地繼續flirt完又原地踏步嘅劇情,好想睇番佢地以前嗰種喺工作上或者私事上角力同合作嘅橋段,比起曖昧不明嘅你追我逐,有時真係要一齊經歷一啲事先去到下個階段,亦係俾佢兩個好好了解對方嘅機會。同埋就係好想阿水個雙下巴天使設定可以出番嚟!如果阿龔係幫水對付小人嘅騎士,水水就係帶阿龔走出內心陰影嘅天使,咁樣就真係可以做到相向
無嘢做loop左一次,last scene 究竟係嬲定係失望尼,其實尼個位幾open ending. 嬲同失望兩回事,嬲不過係要人tum吓。但失望尼,會開始否定同理性思考這段感情的存在意義。兩件事黎。
其實供水要繼續發展,水水既人設要再圓滿少少先得

經歷同垃圾桶失敗既戀情,先知有錢人唔適合佢 一直去到anita問佢理想型係點,佢都仲好熱切咁講好多外表上既野。雖然最後望住賤精先生背影話有feel就得,但其實阿水仲未知自己想要乜

其實可以再發展阿水既家庭觀吖,話佢渴望係屋企受重視之類,然後係龔友同龔燁相處入面,發現自己可以fit in落去龔家

另外要畀阿水睇到阿工既優點,例如係除咗把口talk得之外,工作能力真係有返咁上下,又識得管理下屬之類,工作認真專注既男人最吸引
其實供水要繼續發展,水水既人設要再圓滿少少先得

經歷同垃圾桶失敗既戀情,先知有錢人唔適合佢 一直去到anita問佢理想型係點,佢都仲好熱切咁講好多外表上既野。雖然最後望住賤精先生背影話有feel就得,但其實阿水仲未知自己想要乜

其實可以再發展阿水既家庭觀吖,話佢渴望係屋企受重視之類,然後係龔友同龔燁相處入面,發現自己可以fit in落去龔家

另外要畀阿水睇到阿工既優點,例如係除咗把口talk得之外,工作能力真係有返咁上下,又識得管理下屬之類,工作認真專注既男人最吸引

我覺得發夢嗰集鋪咗佢唔再執著於搵個有錢人,
根據間公司個logo 嗰集應該係為依條線而寫,
不過之後都可以喺啲細位輕輕提番觀眾嘅.

Anita嗰個應該係劇情需要啩,
咁樣Jenny先可以好容易咁搵到人呃阿水,
而阿水又可以好快落搭

佢地啲對話好正
今日又有佢地啦
很好繼續拍多啲
留個靚名先
黎緊會唔會有粉藍,湖水藍,天藍,寶藍乜乜乜N種藍色西裝
黎緊會唔會有粉藍,湖水藍,天藍,寶藍乜乜乜N種藍色西裝

新依套真係好睇好多,
睇落有貴氣啲 又著得個人瘦啲
水水下星期又比廢根欺凌啊
我個人則中意普藍多過灰藍
救命好charm
安仔收過三利是嗰陣話唔公平,水水話呢個家一直都唔公平,乜你而家先知咩,廢老根真係好衰
poster果套
希望之後阿龔著backdrop個套西裝
新tie都好靚
我都覺啊
之前有人喺度提過佢得幾套西裝,
冇幾耐就見ig story有新衫.
唔知關唔關事,
不過點都多謝咗劇組先
阿工啲西裝啲色好特別 酒紅 寶藍 紫色 鴨屎綠 遲下會唔會有其他色系
淨係藍色色系都有排玩 除左孔藍,除了max無人可以carry得到
睇翻發現情人節嗰集佢有套深灰
不過出現得一千零一次
其實佢著過嘅西裝對比其他男同事唔算少
不過著黎著去都嗰兩套
好似仲有套卡其色 嬤嬤鳳爪果集

好charming
阿水以後會好幸福
佢啲西裝啲色好似全部都好貴氣feel
係米仲有套銀色,定灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞