[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(2)

1001 回覆
51 Like 6 Dislike
上個Post:[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區
https://lihkg.com/thread/800055/page/1

[集數List]
215 賤精來了
220 天使的聖誕禮物
223 「裸」命事件簿
232 「欣」愛而走
242 不能說的秘密
253 最後武士
257 前世情人節
261 唔係我呀!
263 Terry上位記
266 心戰
267 報仇記

275 嬤嬤鳳爪
279 燁來越愛你(上)
280 燁來越愛你(下)

357水的K戀
382 我舅母係群姐?!
383 沒有最大,只有更大
386 愛情當入樽
391 龔燁大鑊了
392 真命騙子
393 又到七月十四
398 戰鬥吧!蠢人兵團

409 接龍麻雀王(上)
410 接龍麻雀王(下)
415 龔燁的秘密國度

黃色係主線 粉紅色係有甜嘅集數 紅色係啊水開始對龔燁改觀
漏咗水的燁緣上下集呀!!
[集數List]
215 賤精來了
220 天使的聖誕禮物
223 「裸」命事件簿
232 「欣」愛而走
242 不能說的秘密
253 最後武士
257 前世情人節
261 唔係我呀!
263 Terry上位記
266 心戰
267 報仇記

275 嬤嬤鳳爪
279 燁來越愛你(上)
280 燁來越愛你(下)

357水的K戀
376 水的燁緣(上)
377 水的燁緣(下)

382 我舅母係群姐?!
383 沒有最大,只有更大
386 愛情當入樽
391 龔燁大鑊了
392 真命騙子
393 又到七月十四
398 戰鬥吧!蠢人兵團

409 接龍麻雀王(上)
410 接龍麻雀王(下)
415 龔燁的秘密國度

黃色係主線 粉紅色係有甜嘅集數 紅色係啊水開始對龔燁改觀
加左 Thanks!
[供水線出現過既插曲]
Only One - Ben Jelen
https://youtu.be/hEh0jQQtI-g

She Is - Vitamin A (Album: All That Glitters)
https://open.spotify.com/track/3jGjCBjdW36KP3iuvLjisN
pish
留個靚名
新po留名 希望等到佢地一齊個日既出現
push
好~轉場
一定會
兩位主角一日仲係劇組
我相信編劇點都可以駁得到個故事落去
而家咁受歡迎肯定會有更多演出機會
希望兩位主角會因此賺翻多啲
接多啲廣告吧
繼蓮輝後,龔水呢pair都好受歡迎
新post LM
的確回水之後劇情更加出色 連帶cp都更受歡迎
加油呀Stanley 阿蟹
啱啱睇完貼吧篇長文,
分析得好好
尾嗰段同埋有啲留言見佢叫人咪踩其他線 唔好鬧編劇,
仲有咪怨冇得睇佢哋,
搞到我諗起自己早排喺度提過貼吧啲人招黑啲嘢
其實好怕佢地無限loop落去其他人嫌煩跟住就開始招黑
條條線都係咁loop㗎啦,唔係幾百集點拖

家庭線、公司線、大學線、CP線,全部都係loop完又loop嘅日常

除咗虐心劇情(e.g. 加集前嘅潮善 KCHelen)容易反感,一般日常加啲笑料觀眾已經好bye,唔會招黑

其實我想講唔好咁杞人憂天,除咗專登去diss角色/演員/編劇嘅極端fans之外,拍嘅拍演嘅演睇嘅睇,各安其位有咩好招黑

我覺得劇情冇咩話招黑嘅,
但成日嗌住話今個星期冇得睇嗰啲就有機會
講真,
雖然之前斷咗4個月,
但有乜要補要還都補夠還夠.
套劇咁多cp,
有啲都等主線等咗好耐,
如果我係佢哋嘅話見到依類留言真心覺得難聽過粗口,
好似喺人哋傷口度灑鹽咁
LM 希望加集有得睇婚後生活
係啦大家互相尊重啦
肉緊叫春過返嚟呢邊
成套劇咁多條線間唔中冇都好正常啦
靜係靠一對cp邊得黎咁多誤會/日常俾你睇
你地自己生活都冇咁多姿多采啦
輪住出先有新鮮感嫁嘛…

況且演員同編劇都要休息嘅,
套劇咁多人你都唔擅用,靜係chur盡某幾個嘅話真係好無人性
留名
想知啊龔同jenny有咩關係
會有咩關係 婚姻輔導員同受助人

兩個人公事上上司同下屬,私事上應該河水不犯井水,如果唔係就攬炒,如果俾阿工知道今次單嘢係Jenny搞鬼,Jenny應該會死得好慘

阿工好似對所有人都咁世界仔,係咪無拍過得罪阿工嘅人有咩下場 好期待darkside龔燁會點樣對付得罪佢嘅人
得罪世界仔應該同早期比佢跣果班人一樣唔知點解無啦啦無得撈?
如果佢知係Jenny做應該會慢慢同佢玩
靜係教佢老公點樣氹佢都夠jenny煩

逼走人太小兒科

其實比阿龔玩得最甘嘅應該係阿水
又食小強又飲小強咖啡 比全世界嘲笑阿水向佢示愛 點阿水去洗車 服侍佢兩仔爺打邊爐 數唔晒咁多
開心速遞每位演員我都好鐘意睇,完全唔會悶
啱啱手賤走去睇多次琴日個集 睇完又頹 跪求下星期頭出供水反cup 真係壓抑到2046啊救命
新POST留名先

我份人就好貪心嘅,
我想睇工水鬥氣, 又想睇工水拍拖,都想睇工水鬧交, 亦都想睇工水一齊槍口對出一唱一和,更加想睇工水結緍生仔繼續鬥氣, 無限LOOP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞