[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(2)

1001 回覆
51 Like 6 Dislike
我平伏咗一日都唔敢睇
等聽日出下星期劇情有工水先睇喇
ff住 十二少夫婦先啦

打死四兄弟

下個鐘頭
當我冇講過
打死四兄弟

下個鏡頭
當我冇講過
十二少夫婦講野啲tone好頂癮
漇銀紙

電視最終無播出黎好可惜

上面有個人叫Stanley覆佢,
Stanley覆 “覆you”
我笑左勁耐
話說琴日同朋友討論
究竟阿龔知唔知道水水對自己有feel
我就覺得係唔知道
知道:正皮
唔知道:負皮
好似得水的燁緣下集比阿水趕出門口嗰陣
回憶阿水收埋隻雙下巴天
所以自己喺阿水心目中應該有啲地位
之後就冇再提過
三個字:等自摸
阿水敢聽但阿工唔講,應該係佢之前被拒絕過,而佢又完全唔知阿水心意,所以先唔講
之前stanley story話同龔爸爸對戲 唔通就係呢場
其實覺得呢幕唔應該cut走
阿水拎咗industry張相俾阿工睇 阿工就問係咪我阿爸俾你既
當時聽到呢句覺得怪怪地 照計阿水同龔爸爸應該唔太熟 但係加翻呢幕成件事就合理咗
希望之後仲有阿工兩父子既對戲睇啦
拎走左係差咁啲嘅,點會一黎就覺得係阿爸比阿水
雖然龔爸成打失驚無神就打去屈阿水係龔燁女朋友,但實際上又應該唔係好熟

龔氏父子一齊就走鬼馬溫情路線
實有父子對戲嘅,龔燁仲要等爸爸幫手/教佢追女仔嫁
阿工可能覺得有啲地位頂多係擺脫左mr cheap

認真水水之前講到咁絕 比人拒絕到咁 阿工即使想追都唔敢去馬去到咁盡啦 猜度下玩下心理戰先
加上阿工人設 佢唔會打冇把握既杖 咁緊係要等水水沉船沉到出曬面 佢先會真正去馬
我好想知道之後故事點發展
阿水嚴重沉船後,我覺得會有好多笑點出黎
編劇加油
好耐冇睇過何世傑寫工水線
好似上次7月14嗰集咁
佢總係有cls劇情
好想睇Industry 同貓貓空
我都係
雖然知道咁樣好貪心
我都想知道編劇會否再係呢個突破點再講多啲

但我要強調,我也好鐘意其他非龔水人物,如新歡傻強

今晚個集,未來熊家大女婿好型

未來熊家二女婿請發力
貓貓空呢個名真係好cute
三個女婿都咁優秀 廢老真係訓著都識笑
呀水攞忘了情要脅呀工嗰幕,話唔要曹總對佢再有遐想,同拒絕呀工嗰陣講嘅一樣
如果我係呀龔,聽到佢對曹總同自己都係咁絕,有排都唔會敢表白住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞