[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(2)

1001 回覆
51 Like 6 Dislike
三女婿係邊個?
如果之後阿龔真係因此而對媽呢空冷淡下來
真係唔係完全無道理
未來熊家二女婿請發力追啊
阿工心諗 原來係水水心目中 我同曹總同level
個人就鍾情補習天王既 劇情cls啲 3e又好笑左
聽晚有

希望下星期有工水主線啦
大女婿為大家姐做過啲咩,大家姐都知道晒
二女婿做過咩得自己知,咁溝女法唔掂喎
Jenny 靠你爆料
唯一知道阿龔鐘意阿水的人
係囉 睇到今晚個集真係心諗點解二女婿咁唔好彩
大家都係幫未來老婆補鑊
係二女婿次次做完冇人知
到時一次過知道曬 衝擊愈大 感動更大
如果有幕係水水知道阿工為佢做既一切 之後回帶之前啲片段 例如阿工帶威龍啲人去劏房 痴答案痴到隻手損曬 水水先發現自己on居左咁耐就正
好大個檸檬

好想聽全句係點,如果表白嗰陣再重新問過呢三條問題就好 或者掉返轉由水水問
由水水問
其實好想係阿水做主動表白
因為阿工都真係追咗好耐 做咗好多野
阿水如果都表達到自己有幾鐘意阿工
咁就唔會好似一直都係阿工付出咁
唔得了 我又要去重溫返多甜既集數先
回憶走馬燈
段flashback應該會勁長
我都有諗過,
但其實兩個主動都好想睇
我覺得水水人設對於感情係比較鈍 如果要由水水角度寫一定冇阿工寫得咁細膩 點先可以鋪到水水表達出自己好中意阿工但又符合人設唔突兀 好考編劇功力
到時呢度同隔離post推一個星期都未推完
明明感情經驗阿水豐富過阿工咁多(好似係),但係感情上反而咁遲鈍

上集無講到industry做咩再三忘了情,可能只係單戀以為自己失戀 總監大人小學雞式追女仔,好可能真係得阿May一個ex,初戀+唯一前度
唔使爭 一人一句 一齊表白
今集雖然阿水係為咗阿龔去搵曹總
但純粹係因為內疚去補鑊
如果有朝一日阿水主動為阿龔做啲野
我將來會否有機會睇到阿水吃醋?
以阿水性格,會特別有笑點又有糖食
所以我先至覺得
寫阿水那一點點好感,唔太明顯
可以由阿水唔小心爆響口講出嚟
但又想否認(驚阿工拒絕
之後阿工追問
再順手表白自己嘅心意
想睇佢話阿水傻婆嚟 盲嘅都睇得出自己為佢做咗咁多野
唔通仲唔係鐘意佢咩

唔知等到幾時先有表白睇
冇咩我繼續返出去ff先
聽到水水唔覺意同自己表咗白,一定扮聽唔清楚,要佢講多次,玩(調戲)多佢幾嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞