[HKCC]CGPA唔過3.2既入黎

742 回覆
33 Like 6 Dislike

但到時放GPA已經過晒報恆管 SF個D
點樣補返落去?

我記得係會叫你update番GPA

我睇左恆管
佢起碼要2.8
我得2.73係咪唔俾報?

點會唔俾?有application fee 收ga 佢
得2.9
係咪唔使諗有ugc offer

唔係
幫人問:

1.文科sem 3 cgpa 3.1有冇機會升ugc?
2.sem4 gpa會唔會睇 如果sem4拉返cgpa3.2-3.3有冇n手飯食下?

感謝
得2.9

唔係

你咩科先
當年讀hkcc scb sem 1 2.4 最後3.38上返ugc poly

sem 1果陣係太hea freshman未熟asso點玩 sem 1又讀幾多雜科 咩ebc cct applied computing calculus stat I

打後果幾個sem搏盡 最低分既科都係B 有A A+ retake埋 stat I 由D+變A

我sem 1同你一樣
到而家都係得2.73
但我已經讀到好攰 (我自問sem 2 3盡晒力)
好想是但入間SF算
但又唔太想SPEED
D生活同讀ASSO冇分別
只係無其他選擇下先會揀

見有人讀poly Sf hotel man都好開心

但唔清楚gpa requirement

3.2 以上,收得唔低
Year 1文科jj表示得3.1
想知gpa要幾多先穩入bu

同科同gpa 想問city

睇你報咩科 你當3.3有interview 3.5穩入
year1 soc sci 2.6
得2.9

唔係

你咩科先

心理
幫人問:

2.sem4 gpa會唔會睇 如果sem4拉返cgpa3.2-3.3有冇n手飯食下?

感謝

1. 都幾難 我果時講緊未有dse 文科都收3.3以上
2. 正常你sem 3要報non-ju 睇三個sem成績 sem 4通常用黎meet conditional offer 或者好似我當年咁 等到7月中直接出direct offer 咁sem 4成績就係要pass 唔好肥
MO C+咗有無得retake
得2.9

唔係

你咩科先

我acct 升poly acct
2.9 可以升poly itc in case 你淨係想要degree
識個仆街含家產2.8x ,依家讀緊
好想打柒佢老母臭系
係freeride到每個sem 都上cc secret
想問下 如果我依家係year 2
我想retake year 1既一科 咁我係summer sem讀完啦
當個科係讀完已經係8月5號 個陣應該啲offer都派得7788
如果到時我個cgpa真係升左 ugc會唔會因為咁而重新派多次offer比我?

另外想問下 ge electives係咪可以係sem4 reg
讀完之後可以replace year 1 sem 1既成績?

唔該哂巴打們

soci老老豆豆sem 1已經低分都幾難追下 關啱唔啱讀事 因為唔係數科 engine IT business果d死鋤爛鋤會追得返

唔係

你咩科先

2.9 可以升poly itc in case 你淨係想要degree
好想打柒佢老母臭系

想問商科撚都可以報itc?

水泡係咪都係UGC
我已經成日溫都係得2.8

除左kong u幾乎間間都有水泡ugc淨係收3
睇返以往既gpa record慢慢研究,moodle有

記住揀好d elective黎讀,自己研究多啲asso既玩法

Moodle邊度有

engine仔?moodle中間第一欄野 㩒入去有「gpa record」睇架嘛

你咩科先

好想打柒佢老母臭系

當然啦
商科人ge 終極水泡
另外想問下
我讀緊year 2 health studies
cgpa 3.4有冇poly nursing year 3既direct offer?
即係唔洗interview都收你既offer
幫人問:

感謝

1. 都幾難 我果時講緊未有dse 文科都收3.3以上
2. 正常你sem 3要報non-ju 睇三個sem成績 sem 4通常用黎meet conditional offer 或者好似我當年咁 等到7月中直接出direct offer 咁sem 4成績就係要pass 唔好肥

有料到ching以前都係文科jj?

唔係

你咩科先

好想打柒佢老母臭系

但我心理好似渺茫啲
好似難啲轉去其他科

好想打柒佢老母臭系

當然啦
商科人ge 終極水泡

3.2-3.4又想讀3大既話可以報埋cu global studies
想問statistics D 左有冇得retake (係1050唔係1008)

冇記錯 只要係D+/D/F就可以retake
C+/C通常唔批
不過要留意返果科係咪個個sem開 定淨係一個sem先開

唔該曬,令我有返小小希望

soci老老豆豆sem 1已經低分都幾難追下 關啱唔啱讀事 因為唔係數科 engine IT business果d死鋤爛鋤會追得返

諗住下個sem讀ict果d無咁關事可以拉返下
另外想問下
我讀緊year 2 health studies
cgpa 3.4有冇poly nursing year 3既direct offer?
即係唔洗interview都收你既offer

Direct offer = 冇cgpa condition,唔等於唔洗in(好似係)
想問下 如果我依家係year 2
我想retake year 1既一科 咁我係summer sem讀完啦
當個科係讀完已經係8月5號 個陣應該啲offer都派得7788
如果到時我個cgpa真係升左 ugc會唔會因為咁而重新派多次offer比我?

另外想問下 ge electives係咪可以係sem4 reg
讀完之後可以replace year 1 sem 1既成績?

唔該哂巴打們

咁遲先retake既
當年我sem 1科stat拎D+ sem 3已經retake
sem 3出成績(gpa 3.33)之後poly city果d non-ju都仲未截 upload埋份transcript 4月有得in

8月先有成績出 咁好難 d offer都派到8899 non-ju唔同jupas 唔係有返成績就會收返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞