[HKCC]CGPA唔過3.2既入黎

742 回覆
33 Like 6 Dislike

上番3.5 實有架 只可以講你會辛苦過其他人好多 同埋真係唔好期望咁高

黎緊3個sem都要keep住3.5?

唔止 起碼個個sem keep住3.7
文社科真係唔易

(幫fd問)文科 過咗三個sem之後 cugc啱啱夠3.0 搏唔搏得過ugc?

黎緊3個sem都要keep住3.5?

唔止 起碼個個sem keep住3.7
文社科真係唔易

(幫fd問)文科 過咗三個sem之後 cugc啱啱夠3.0 搏唔搏得過ugpa?
Sem 1&2 明明仲keep住3.1
sem 3俾必修玩死 cgpa得返2.9
我真係好迷茫有冇人可以幫下我 我依加冇曬動力報non-ju
商科人只求八大cert ielts有6.5 屋企人好支持我 有能力負擔學費所以唔係ugc都無問題 我過唔到自己嗰關個心好痛好辛苦
有冇人可以話我知我仲有咩選擇?

city水泡科盡報
interview神表現既話見過有人3都收左個ugc offer

我想問下city 商科有咩係水泡科?我sem 1 得2.8,我sem2盡追都係約3.2-3.3左右

搵唔到

咁可能你地黎緊開sem先有得睇 心急既直接搵kenneth都得

係咪理科先有3.0既水泡科

商科都應該有? 有例子sem3都未過3 2年後岩岩好3都有水泡ugc讀

商科有咩水泡科阿?
想請問appeal係咪要自己email programme leader?
仲有想講 唔過3既真係唔好諗住要ugc offer 有啲人3.5 3.6 都驚無 低過3既 一係試下ugc top up sf
Ou 啦
加油各位

我想問下我如果cgpa得3.2-3.2左右,入ou機會大吾大,同埋入ou認希性會吾會低d?好似好廢咁
黎近應該讀top up sf ou 轉科機會大唔大? 好唔想繼續讀商科
仲有想講 唔過3既真係唔好諗住要ugc offer 有啲人3.5 3.6 都驚無 低過3既 一係試下ugc top up sf
Ou 啦
加油各位

我想問下我如果cgpa得3.2-3.2左右,入ou機會大吾大,同埋入ou認希性會吾會低d?好似好廢咁

OU有機會

btw吾你老母
Sem1 2.9 文科
啲人叫我quit 灰撚左成晚
冇拉拉有科c+左
仲有得拉架係咪?

係咪理科先有3.0既水泡科

商科都應該有? 有例子sem3都未過3 2年後岩岩好3都有水泡ugc讀

商科有咩水泡科阿?

除左工同理科我其他都唔熟
建議去搵programme leader叫佢比gpa record你睇
poly spa同ling u 社科cgpa幾多會收
Sci科 year 1
1B+ 1B 2C+ 2C
gpa得2.6

Retake又難 想追又難 可以點?

收皮 出年報過第二科算啦 乜都話難

咁個分真係有啲老尷
係咪一定要依排決定re唔retake
搭單幫fd問retake個錢 資助包唔包
Sem1 2.9 文科
冇拉拉有科c+左
仲有得拉架係咪?

你其他科係點先 得一科C+?有冇出盡力讀?覺得d野啱唔唔讀先?
Sem1 2.9 文科
冇拉拉有科c+左
仲有得拉架係咪?

你其他科係點先 得一科C+?有冇出盡力讀?覺得d野啱唔唔讀先?

全部都b
好西要讀普通話 其實有少少唔知讀緊乜
冇乜出盡力 臨前一兩日先屌下
Btw身邊啲人臨前一兩日先屌都3.5
我資質有啲問題
見呢到有上左岸既師兄姐想搭單問下商科yr2 cgpa 3.7 full cert eng lv4 poly city bu大唔大機會?
見呢到有上左岸既師兄姐想搭單問下商科yr2 cgpa 3.7 full cert eng lv4 poly city bu大唔大機會?

一定有得in, 收唔收就睇你interview表現
CCN1002 PRACTICAL ENGLISH FOR COLLEGE STUDENTS
CCN1003 CHINESE COMMUNICATION FOR COLLEGE STUDENTS

呢兩科係咪無人A嫁?
問親人個個都話B

一定有得in, 收唔收就睇你interview表現

麻煩晒巴打
我2.73係咪唔應該報non jupas ugc?

商科有咩係水泡科?

算啦…有d野唔係你就唔係你
CCN1002 PRACTICAL ENGLISH FOR COLLEGE STUDENTS
CCN1003 CHINESE COMMUNICATION FOR COLLEGE STUDENTS

呢兩科係咪無人A嫁?
問親人個個都話B

Practical English A咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞