[HKCC]CGPA唔過3.2既入黎

742 回覆
33 Like 6 Dislike
Year 1既,如果你sem 1過3 放心 下2個sem努力追一定得
唔過3既你地我知呢刻好徬徨
眼見班FRD過晒3.5 又唔敢同人講自己咁差
面對現實將來係CC條路會行得好辛苦 (如果你係aim at 入返ugc)
有決心既話Summer Sem一定要搵科黎Retake返個A/A+
同埋其實要諗開D,出到黎做野識人>你張沙紙
Top Up同UGC都係degree,你識人既話同樣出黎等於人地8大出黎

呢個post其實主要想召集Year 2既巴絲
CGPA唔過3.2既你地將來有咩打算?
仲會唔會博下UGC?
Self-Fin會報邊間?
準備跳樓
利申 year 1
Applied computing C+左
有無得retake
Year 1啱啱好過3,遲D真係追到咩
點報summer retake,想報stat....C咗

利申:數渣

F係唔係應該死左佢
過3但係唔過3.5咁點

係唔係想報就可以報summer sem?
3.2 呢

F係唔係應該死左佢

不啦..巴打幾多分

1.7
CCN1008 Statistics 攞D GPA2.5
計過retake起碼要攞B+先會有3
但本身數底差 dselv2 同埋依個分已經係有溫過書
summer sem有冇可能攞到B+以上
Calculus d+咗
3.15 商科撚
想入ugc 唔理咩科照衝
CCN1008 Statistics 攞D GPA2.5
計過retake起碼要攞B+先會有3
但本身數底差 dselv2 同埋依個分已經係有溫過書
summer sem有冇可能攞到B+以上

加油呀巴打,一齊努力啦
利申 dselv1
社科 sem1 3.1 係咪已死
sem1 c左科 可唔可以係sem2 add番 讀6科咁?

F係唔係應該死左佢

不啦..巴打幾多分

1.7

差過你
想問岩岩過小小 3.3 下個sem要追幾多/平均幾多先有得yr2入番大學 商科人
社科 sem1 3.1 係咪已死

year 2 3.1 加一
其實Self-Fin係點樣報?同埋cgpa要幾多
Applied computing C+左
有無得retake

我d+

F係唔係應該死左佢

不啦..巴打幾多分

1.7

差過你

見到
巴打諗住點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞