[HKCC]CGPA唔過3.2既入黎

742 回覆
33 Like 6 Dislike
想問statistics D 左有冇得retake (係1050唔係1008)

冇記錯 只要係D+/D/F就可以retake
C+/C通常唔批
不過要留意返果科係咪個個sem開 定淨係一個sem先開
點報summer retake,想報stat....C咗

利申:數渣

F係唔係應該死左佢

不啦..巴打幾多分

1.7

差過你

見到
巴打諗住點

sem 1 MO Stat f 左
retake 左gpa都唔超過3
1B 1C 1D
quit唔quit 好

點解會咁先?
有冇盡左力?
平時有冇KEEP住溫書?

我就冇盡力
考試前幾個鐘溫就算

考前一星期開始温

啱啊!
雖然依家讀acct 好痛苦,但我好enjoy,因為我愛acct
acct 愛我

Great. 興趣最重要.祝你入到big4
當年讀hkcc scb sem 1 2.4 最後3.38上返ugc poly

sem 1果陣係太hea freshman未熟asso點玩 sem 1又讀幾多雜科 咩ebc cct applied computing calculus stat I

打後果幾個sem搏盡 最低分既科都係B 有A A+ retake埋 stat I 由D+變A

我sem 1同你一樣
到而家都係得2.73
但我已經讀到好攰 (我自問sem 2 3盡晒力)
好想是但入間SF算
但又唔太想SPEED
D生活同讀ASSO冇分別
只係無其他選擇下先會揀

啱啊!
雖然依家讀acct 好痛苦,但我好enjoy,因為我愛acct
acct 愛我

我都希望入到big4,
exam 出grade,major 唔係B 就B+,其他科炒晒
Cgpa 2.99 最後入左ugc
雖然要讀4年但一啲都冇後悔

利申: Eng仔,2014年畢業

啱啊!
acct 愛我

我都希望入到big4,
exam 出grade,major 唔係B 就B+,其他科炒晒

2.尾就有interview, except Pwc

有apt test做既話gpa已經唔再重要(好似報non ju咁)
Hs sem1 2.5 係咪食得屎

Sem 4既GPA影唔影響到?

影響到 你而家仲有最後一個sem拉GPA 要加油 社科人好多CGPA 3.2 3.3入番哂poly city

但到時放GPA已經過晒報恆管 SF個D
點樣補返落去?

我記得係會叫你update番GPA

Engine仔 2.8係咪玩完

year1? engine好多水泡cgpa 3就得 ,仲有top up同sf呢
黎緊醒醒定定努力啲實有ugc

水泡係咪都係UGC
我已經成日溫都係得2.8

除左kong u幾乎間間都有水泡ugc淨係收3
睇返以往既gpa record慢慢研究,moodle有

記住揀好d elective黎讀,自己研究多啲asso既玩法
cgpa 2.66667 望住個分好撚無助
報左speed 之後會報ou bu cie
利申:有幸有得讀既話 好想轉科

Sem 4既GPA影唔影響到?

影響到 你而家仲有最後一個sem拉GPA 要加油 社科人好多CGPA 3.2 3.3入番哂poly city

但到時放GPA已經過晒報恆管 SF個D
點樣補返落去?

我記得係會叫你update番GPA

我睇左恆管
佢起碼要2.8
我得2.73係咪唔俾報?
Appeal其實有冇用
得2.9
係咪唔使諗有ugc offer
當年讀hkcc scb sem 1 2.4 最後3.38上返ugc poly

sem 1果陣係太hea freshman未熟asso點玩 sem 1又讀幾多雜科 咩ebc cct applied computing calculus stat I

打後果幾個sem搏盡 最低分既科都係B 有A A+ retake埋 stat I 由D+變A

我sem 1同你一樣
到而家都係得2.73
好想是但入間SF算
但又唔太想SPEED
只係無其他選擇下先會揀

ching咩科 2.73睇怕都係讀top-up多

好似話poly main campus果邊cut top-up sf degree 俾返speed依邊搞

我地以前scb夠2.6就收返poly top up main campus上堂 而家asso競爭應該大左 我地果陣yr 2兩班有40幾個人 最後有12個有ugc offer (Investment sci/IT) 其他都係讀top-up 我下一屆已經開到三班80幾人 好難想像你地而家會點

year1? engine好多水泡cgpa 3就得 ,仲有top up同sf呢
黎緊醒醒定定努力啲實有ugc

水泡係咪都係UGC
我已經成日溫都係得2.8

除左kong u幾乎間間都有水泡ugc淨係收3
睇返以往既gpa record慢慢研究,moodle有

記住揀好d elective黎讀,自己研究多啲asso既玩法

Moodle邊度有
Hs sem1 2.5 係咪食得屎

巴打 你要諗下你盡左力未 想追番 sem 2 3 gpa at least 3.5 我用實例 我sem1 gpa 2.8 都覺得可以追 點知愈讀愈差

我sem 1同你一樣
到而家都係得2.73
好想是但入間SF算
但又唔太想SPEED
只係無其他選擇下先會揀

見有人讀poly Sf hotel man都好開心

但唔清楚gpa requirement
就黎grad唔過2.5
Summer Sem其實即係點?取代該科個grade?

商科撚⋯⋯2.7,要A返個數先3.1

商科撚無3.3唔安全

想入返文科,對商科完全冇興趣真係on99揀錯program

一樣
有冇得轉program 定要quit 咗再入
Appeal其實有冇用

睇你差乜 除非好離譜 唔係都冇乜用
test assignment d分你知 有數得計

我都希望入到big4,

2.尾就有interview, except Pwc

有apt test做既話gpa已經唔再重要(好似報non ju咁)

P 記我都會博下 夢想來
apt test 已經有高人指點
就黎grad唔過2.5

出黎做野算啦ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞