[PC]Skyrim集中討論區 04 2017一定要得

997 回覆
9 Like 0 Dislike
果然翁battletag?

著返好對鞋先去

就黎訓教喇
樓上班巴打好勁
lore識背出黎咁濟

上古卷軸嘅神學個d先係地獄
大陸有神人翻譯過成神之路我睇完都唔係好明

咩黎 可唔可以比個英文名我
google過似乎係重制mod黎?但全部中文黎

唔係MOD黎
可以話係上古卷軸Lore最重要嘅一步份
上古卷軸入面嘅終極目標係另人"超脫現世",成為神或者加入神然後再超越神

人死左之後可能會去天堂(例如5代主線嘅松嘉德),去凐滅(靈魂比左魔神),比人吸左靈魂去石塚,比黑兄殺左獻比虛空或者輪回。前兩者都係加入神,算係好低層次
而真真正正成為神就有6條路,Walking Way
6樣野其實都好難明,分別叫 披甲/降世/轉世,祖先神/古道,鏡像,死亡,CHIM,眾魂

每樣舉個例就係
345代主角->轉世/披甲/降世
高精有幾個神屬於祖先神,例如5代提到嘅Xarxes
鏡像就係Talos
死亡->2代其中一個重要人物underking
眾魂就係4代個謢符,同埋提過嘅高達,分別集合左帝國皇帝同矮人全族嘅魂

CHIM係最撚煩亦係最出名個種,傳說Talos同Vivec都做到呢樣野
我唔識解釋,我睇人解釋解到好似睇緊佛經咁
大概可以理解做控制台/mod
樓上班巴打好勁
lore識背出黎咁濟

唔係MOD黎
上古卷軸入面嘅終極目標係另人"超脫現世",成為神或者加入神然後再超越神

人死左之後可能會去天堂(例如5代主線嘅松嘉德),去凐滅(靈魂比左魔神),比人吸左靈魂去石塚,比黑兄殺左獻比虛空或者輪回。前兩者都係加入神,算係好低層次
6樣野其實都好難明,分別叫 披甲/降世/轉世,祖先神/古道,鏡像,死亡,CHIM,眾魂

每樣舉個例就係
鏡像就係Talos
眾魂就係4代個謢符,同埋提過嘅高達,分別集合左帝國皇帝同矮人全族嘅魂

CHIM係最撚煩亦係最出名個種,傳說Talos同Vivec都做到呢樣野

我自己都睇唔明
Malacath係乜水, 點解甜mod成日有佢個名?

獸人守護神,據講係魔神界毒撚

你三次元lvl幾啊 可能你搵老婆既任務要高lvl d先做到呢

難度:傳奇
職業:廢青
特徵:鳩毛頭 樣衰

唔自貼好難幫到你

貼左都係獸人樣

係未裝mod既瘦版獸人

遲d搵件矮妹企隔離咪唔顯得你瘦囉
香港大把女樣衰啦

天際都大把女樣衰,但都一樣唔揀你

毒丁有樣睇

貼左都係獸人樣

係未裝mod既瘦版獸人

香港大把女樣衰啦

如果你係絲打 你想法又真係幾天真

貼左都係獸人樣

係未裝mod既瘦版獸人

香港大把女樣衰啦

咩料 點解
我蠢左?

樣衰既絲打都唔會要獸人
除非有跨種族既愛

香港大把女樣衰啦

咩料 點解
我蠢左?

唔好話矮同瘦嘅女啦
就連又肥又大隻嘅女都未輪到我地啲獸人啦
就算有都比人玩到鮑都黑曬嘅N手西

唔係MOD黎

每樣舉個例就係
鏡像就係Talos

我自己都睇唔明

…你舉例前既野全部睇得明
舉例後完全睇唔明
5代唔係Akatosh降世咩?死啦我要睇翻多d 資料惡補下

3代係Nerevar 轉世Nerevarine
4代係Shezarr降世,同時披甲Pelinal(痴線佬)同瘋神(真痴線佬 )
5代係降世但係Shezarr定Akatosh 降世好似未有定論
要等6代

前面係咩?
樓上班巴打好勁
lore識背出黎咁濟

唔係MOD黎

每樣舉個例就係
鏡像就係Talos

不如我比個我角色你你幫我作佢個LORE啦

MK定毒撚?
姐係佢廢?

你三次元lvl幾啊 可能你搵老婆既任務要高lvl d先做到呢

難度:傳奇
職業:廢青
特徵:鳩毛頭 樣衰

唔自貼好難幫到你

貼左都係獸人樣

係未裝mod既瘦版獸人

香港大把女樣衰啦

天際都大把女樣衰,但都一樣唔揀你

仲有ysolda

唔係MOD黎

每樣舉個例就係
鏡像就係Talos

我自己都睇唔明

舉例後完全睇唔明

4代係Shezarr降世,同時披甲Pelinal(痴線佬)同瘋神(真痴線佬 )
5代係降世但係Shezarr定Akatosh 降世好似未有定論
要等6代

姐係集集主角咁把炮係因為係魔神轉世? 主角光環

舉例後完全睇唔明

要等6代

4代唔算係
3代係魔神azura契仔黎,n年前佢比自己三個手下(有個係自己老婆 )背叛殺左佢之後auzra 預言佢會轉世反黎報仇之類,呢3條友

舉例後完全睇唔明

要等6代

4代唔算係
3代係魔神azura契仔黎,n年前佢比自己三個手下(有個係自己老婆 )背叛殺左佢之後auzra 預言佢會轉世反黎報仇之類,呢3條友

感覺上D 魔神好似係自己個空間玩緊Game of Thrones咁

要等6代

3代係魔神azura契仔黎,n年前佢比自己三個手下(有個係自己老婆 )背叛殺左佢之後auzra 預言佢會轉世反黎報仇之類

呢3條友叫審判席,係活著嘅神(姐係冇咁離地嘅神),佢地神力係偷返黎,佢地係Lorkhan 個心到得到神力,而本黎想請示契媽點搞呢舊野嘅Nerevar 就比佢地隊冧左 ,auzra 就決定將全族由chimer變成dunmer,黃皮轉黑皮

女嘅叫Almalexia,兩截色叫Vivec,成左神之後Almalexia 比左頂帽Nerevar ,Vivec可以話係歷代唔計魔神最神級嘅角色之一

IT狗Sotha Sil,成日毒係自己個城到搞機械野
4代係平凡人黎
345代都係完成預言(5代奧杜因之牆記錄左1-5代),但4代完成預言嘅係皇子馬丁,打boss個陣主角乜柒都做唔到
4代只係為左完成死鬼皇帝嘅任務一路幫皇子,延續皇朝同家族最後一點血脈( 4代一定男人黎,係女人做咩唔同馬丁瘋狂啪啪啪?)
4代係後黎先成神,叫披甲,姐係做某個神做嘅野令全世界以為你就係個個神
兩個dlc 九騎士同戰栗孤島就係,分別披甲聖戰者Pelinal同瘋神兩個痴線佬,成為左聖戰者2.0同瘋神(5代個瘋神任務d對話會提到佢係4代主角/有佢記憶)
5代係Akatosh/Shor 降世,只係用黎解放奧杜因嘅補丁
主線殺嘅係龍奧杜因,其實你係解放左佢嘅神性,適當時神奧杜因會再返黎吞噬世界
簡單d講3代係真契仔,4代白手興家,5代係補丁黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞