[PC]Skyrim集中討論區 04 2017一定要得

997 回覆
9 Like 0 Dislike
[新手教學] 一開波我個人會先搞o黎三樣

1. 裝 SKSE (Current build 1.7.3)
skse.silverlock.org
首先將三個 files copy 去你 skyrim 個 dir (唔係 DATA, 係 TESV.exe 果度)
skse_1_9_32.dll
skse_loader.exe
skse_steam_loader.dll
ok 如果冇問題你以後開 skyrim 係用 skse_loader.exe o黎 START GAME

2. 裝 FNIS (第時你 d mods 需要加新 animation 時用到)
FNIS Behavior V6_3
nexusmods.com/skyrim/mods/11811

3. 裝 SkyUI (以後加 mods 都需要佢介面o黎做 setting)
nexusmods.com/skyrim/mods/3863

三樣搞掂冇問題先開始裝想要既 mods 例如一開始可以先試風景

以上由NEADer巴打提供
[人物美化]如果你想要美化人物, 必裝既有

1. ECE - 開黎創人用, 裝好按 ~ console, 輸入 "showracemenu" 就可以用到
nexusmods.com/skyrim/mods/12951

2. PCEA - 角色獨立既 animation
nexusmods.com/skyrim/mods/71055

3. XPMSE 骨架
nexusmods.com/skyrim/mods/68000?

4a. CBBE 體型
nexusmods.com/skyrim/mods/2666?
4b. UNP 體型 (二選一, 以後你裝既新衫都要對應返)
[url]nexusmods.com/skyrim/mods/6709?
[/url]
以下o黎D就個人選擇:
5. Eyes of Beauty 眼睛
nexusmods.com/skyrim/mods/13722?

6. SG Female Eyebrows 眼眉
nexusmods.com/skyrim/mods/35327?

7. ApachiiSkyHair 髮型
nexusmods.com/skyrim/mods/10168?

都係由NEADer巴打提供

一定好lag

都唔算,同Skyrim一樣可以較像素,就算較到最低都靚過Skyrim好多

接近最低像素同quality

四代畫質
留名

一定好lag

都唔算,同Skyrim一樣可以較像素,就算較到最低都靚過Skyrim好多

四代畫質

點解有驢友

一定好lag

四代畫質

點解有驢友

Enderal自帶架 得唔得意?
做mission就有

有冇咁既畫面先

一定好lag

四代畫質

點解有驢友

Enderal自帶架 得唔得意?
做mission就有

有冇咁既畫面先

咁樣?
利申 我部機run唔到咁高畫質,依一幕fps驟降 圖係google翻黎既

冇ENB都行到咁真係好勁

咁樣?
利申 我部機run唔到咁高畫質,依一幕fps驟降 圖係google翻黎既

係,不過與此同時我亦強烈感覺到我部腦有幾廢 樓上咁多位部腦應該無問題

960會唔會電腦大爆炸

咁樣?

係,不過與此同時我亦強烈感覺到我部腦有幾廢 樓上咁多位部腦應該無問題

960會唔會電腦大爆炸

Sor Google左都唔知咩叫960
比張system requirement你睇睇
話說應該點都run到,因為Nexus有個mod可以降低小小畫質升高Enderal既 fps,專比low-end既電腦用

960 手足

960會唔會電腦大爆炸

Sor Google左都唔知咩叫960
比張system requirement你睇睇
話說應該點都run到,因為Nexus有個mod可以降低小小畫質升高Enderal既 fps,專比low-end既電腦用

1070 爆炸啦
9字頭

你地估下最後點?

你地估下最後點?
9字頭

我仲要960M

一定好lag

四代畫質

我唔係觀光派,遊戲性如何?有咩分別?有得捉寵養龍?有得生仔?有得帶隊打仗?有得做皇帝?
世界觀會唔會吹到同skyrim 一樣大呀

一定好lag

四代畫質

我唔係觀光派,遊戲性如何?有咩分別?有得捉寵養龍?有得生仔?有得帶隊打仗?有得做皇帝?

唔係育成game啊
有無得帶隊打仗有無得做皇帝我唔知,因為我仲係遊戲前期 未知個主線想點繼續發展
無得結婚但有戀愛,同你一齊左既npc會陪你過最後個關(攻略寫)唔同於skyrim既係你唔會帶條頸鏈就可以同人上床,真係要互相瞭解,知佢既背景故事(好似係,未玩到)
我所指既唔同係故事性質,天賦,戰鬥,技能升級,每個dungeon既設計,npc既人設…etc。
故事黎緊所有野都緊湊好多,有個種逼切要你救世界而唔係skyrim咁hea下hea下。同時故事既世界觀設定都同skyrim一樣咁大。天賦改複雜左,detail左,戰鬥perk同技能perk分開左。戰鬥方面npc好明顯打得快同狠左,damage output同步速都提升左,玩弓箭難kite左
技能升級個方面唔再係越用越升得快,而係要求你去買技能書讀左佢黎升或搵trainer升你,換句話說要你儘力搵方法賺錢。

冇得打怪升技咁似魔獸世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞