脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
kirkland d 水劑半年supply 賣幾錢到?
食藥要食半年以上先有效果?岩岩食左一個半月
有無師兄係個頭既左面好少頭髮,個右邊仲好密
好多賣420~430
髮粉幫唔幫到額角 發現前額有d明顯 好影響觀感 生髮水又要一排先見效 而且有脫髮期可能仲明顯 所以想係脫髮期用髮粉頂住先
其實我仲係好猶疑係咪應該盡早用生髮水 因為一用就係一世 而且唔知係咪有效 究竟有冇巴打係好早期就用左藥 然後keep到同冇事一樣 眼見好多人都係脫到好明顯先用而且唔太救到 係咪多數人都係唔識死 後悔太遲用藥 所以先搞成咁
因為有好多人又講到不可逆轉咁
我係突然呢一年頭頂開始咁樣

用髮粉啦,輕鬆救
髮粉幫唔幫到額角 發現前額有d明顯 好影響觀感 生髮水又要一排先見效 而且有脫髮期可能仲明顯 所以想係脫髮期用髮粉頂住先

其實幫到,有d款有隻梳幫你手,但額應該比較難用,不過髮形重要d啦,比圖睇下你個頭?
用啦!到時救唔返就死
我就一個月先扑一次野
但頭髮就日日跟住你
我想用左外用藥先
請問一下呢度有無巴打係買野搽/食黎留鬍鬚?

額角位 明顯頭髮變幼左好多 得返d毛毛 同向後移 由額位到頭頂都feel到頭髮變薄 仲有就係前陰頭髮好疏 風一吹前面就一條一條咁 好明顯睇得出有頭髮問題 唔gel頭成個頭會好塌 特別係兩變一長就更突顯中間頭髮薄 所以剷青會比較好 準備聽日剷青 不過依家發現每次剷完 感覺個額又高左
人係外國 睇醫生唔係咁方便 不過睇完post都知大部份脫髮應該都係雄禿 特別係個轉同角位 所以諗係就直接用藥算

巴打們同問,我呢啲係咪禿?
點睇都似係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞