脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
停左5個月有多了 不過冇咩點甩多到
可能我好運,,, 原來一直都唔係先天脫(家族冇人甩)
係我一直太過驚青,,
之前甩好大原因係去左外國生活一斷時間
會唔會係已經甩定曬

其實每人雄禿會甩嘅area都唔同

有d人好彩,會好似阿諾舒華辛力加、古天樂呢種

甩到1期尾、2期就停曬
有無巴打食藥食到個胸大左
邊度睇醫生可以拎到醫生紙
樓下個間要我去驗血
唔肯定 不過我係誤打誤撞被迫戒藥 先知問題
我半年前因為皮膚問題搞到個頭皮出事 仲甩左好多頭髮,睇中醫被迫戒內外藥 半年後頭髮居然冇甩多仲生返哂出黎 (當然依半年我係生不如死,個皮膚問題搞到我好似異類咁)

不過好在依加慢慢好返 同時都知道左我以前甩頭髮既主因 算係好好運
日日吹頭甩十幾條 簡直訓練緊自己心理壓力
想死
會唔會係因為有醫過或者織左髮先keep到
唔會 fin係21世紀先流行嘅藥物

但佢地由好早開始個額頭就穩定到同而家差唔多

可能本身就得前額會吸dht
想死 洗頭每捽一下都4-5條係手
吹頭又係
想死
食咗個半月,前額(角同正中)開始生咗好多毛毛,頭頂feel 到摸唔到咁多頭皮。

*齋食懶搽藥
近排fb那隻日本野hair care有冇人試過
有冇巴打有皮膚科推薦
我半年前睇皮膚科 連埋藥睇咗千幾2千蚊
但係個醫生望咗幾眼 前後3分鐘就出返去
而家keep住食咗半年藥同搽咗半年嘢 覺得冇咩料到
早前睇左醫生,拎部野照幾野,話我毛囊未萎縮仲健康,話唔係雄脫,唔建議我食藥,但話我個頭太油,開左枝dhs洗頭水叫我洗一個月,請問巴打個頭太油係咪都會導致脫髮
巴打睇邊間醫生?
X1 垃圾基因屌你老母
明明我老豆都未禿
食左半年正保都係咁甩 頭頂又無啦啦多條介出黎
想問有冇巴打食緊保記同時又做gym食蛋白粉
會唔會有衝突令保記無咩效
希望大家都唔好生仔,影響下一代
啱!禿頭咪撚生仔唔該
我頭油都超多,不過唔知係近排轉天氣定關食保記事,近排乾爽咗同粗壯咗
搽藥搽頭頂,每次隻手都甩4-5條
另外想問foam 1mg大約幾多到
利申ebay買3日內就收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞