脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打一開始甩頭髮係點甩同甩邊度
求介紹 好想照下個頭

最好唔好喺度問睇邊個醫生
下一代唔會有人禿到二期以上

廿年之後一定有頭髮複製技術
其實食保控制唔到頭油是咪無效
用咗倍健兩年半暫時keep到1期尾2期頭
朋友同事屋企人都無人好覺得我甩緊頭髮

之前因為去旅行有兩個月冇用倍健前額即刻M得好顯眼,而家用返三個月啲頭髮好似以前一樣

我唔介意用一世倍健淨係希望啲頭髮唔好再後退

保記可能好有用但我真係好驚啲副作用,希望我啲頭髮唔好去到要食藥
本身未用前係幾多期? 係咪額頭髮線?
未用之前應該都有1期尾,依家用咗倍健同之前比分別唔算好大。不過之前一唔用一排前邊啲頭髮甩咗就發覺原來M得幾犀利。所以我估計我個髮線唔係mature hairline 而係雄性禿。唯一慶幸嘅就係後面啲頭髮暫時冇事。

我都諗咗好耐先決定用倍健因為聽人講話有狂脫期,不過我開始用嗰陣就唔覺得啲頭髮有特別甩得好犀利。
有冇三四期巴打可以show下你地宜家髮型係點
除非剃晒佢或者九一界仲可以點
前額狂脫唔明顯

本身啲受dht影響嘅幼毛遮唔到條髮線幾多
其實去到三四期 食藥都生唔返啲頭髮 又唔想考慮植髮 係咪食藥都冇用 剃光頭重
岩岩第一期靠搽藥夠唔夠
其實去到三四期 食藥都生唔返啲頭髮 又唔想考慮植髮 係咪食藥都冇用 剃光頭重

用成個痴落去假髮幫你剪埋頭髮個d lo
維修費好貴呀~
見你地話用生髮水 但大家係用邊隻?
同埋食印保食左好耐 但都好似效果不大
依加有邊d保記抵?
用緊kirkland 5%foam
個頭濕濕地用唔用得?
用完個頭好痕
但有頭髮
一直食緊緊茶緊藥
最近轉左食尿適通
好似多左甩1cm既頭毛
係好定唔好?
有冇巴打都係咁?
淨用5%

得一邊額角生到幼毛
淨用5%

得一邊額角生到幼毛

其實雖種m髮量咁多,keep到都唔錯,我覺得立起個陰都唔係差,可以照玩髮形,又m又diffuser thinning最慘
邊間呀巴打
想知巴打 用完會唔會覺得頭髮變粗 同埋髮量變多左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞