脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
留 tg
正保如果係原廠係500 左右
診所 550 up
女仔唔會食藥
5Mg 要自己割
植髮吧
我以為我正保476已經好費貴,原來有仲貴
出左黎做野之後 留意到前額頭髮開始薄
但冇M冇地中海 應該唔算雄禿
呢個情況係咪一樣照食藥/用倍健?
食左印保三個月,係無乜再甩既,前面多左毛仔,整體密左啲,但我係個轉位無頭髮,一路唔覺有好,諗著試埋外用藥
想問其實唔同保分別大唔大,正保會唔會效果好啲
同埋仲有咩藥可以食下,見有巴打食 vit b 同補鐵丸係咪有幫助
如果冇醫生紙邊到買到
Tg: MiffyJohn
巴打你好
我想問女性先天性頭髮稀疏有冇得搞
睇過醫生,話係鈣唔夠
一路有KEEP住食鈣片
試過好多方法..但都唔WORK
買過部激光儀照頭又有,出去洗頭都有,食中藥又有...
都係冇幫助...
而家返工一定要戴假髮 出街唔戴假髮一定要戴帽
做左廿幾年人,好自卑
同埋可唔可以TG比相你
你嘅假髮自唔自然?有冇人睇得出分別?
唔太自然 前陰部份睇多2眼就知係假
睇過醫生未

睇過好多醫生,一時又話牙問題 一時又話皮膚問題BLABLABLA
暫時我搵到係$420-440 一盒正保
利申岩岩開始食第一盒西保 $280
我諗緊下包開始轉長食正保定KEEP住西保
我都係岩岩11月1號開始食西保+5%
本身我有G6PD, 血色素係低D
醫生有開隻補鐵丸俾我食

暫時呢幾日係未見有咩分別
KEEP住日日狂脫 (開始之前已經狂脫所以唔怕因為5%而變成咁, 而係要博一博)

VIT B之前有買來食, 好似無咩用
而家唔洗日日食咁多藥所以我停左VIT B
食大陸正保 都係MSD
藥都係正保黎 只係大陸負責包裝
全部大陸正保都有編號 可以上網CHECK返真偽
170人仔一盒
返大陸買?
我係網上買 但都幾麻煩 畢竟係處方藥物
你可以試下返大陸買
自己研究下
咁多位巴打 小的23歲 有少少M字 頭頂開始稀 見頭皮
想睇醫生 門診安排左去皮膚科但要19年11月...
想出面睇專科既話有無巴打有推介? 定普通私家就得?
本身免疫系統有事 要食一世藥 唔敢食其他藥
如果只係想搽 係咪就上網買Kirkland Minoxidil5%?
影相去呢度好過睇醫生
仲有 有無人有用過DRD haircare 個啲洗頭水?
唔知有無用? 本身個頭 唔知點解 好快就好油

還望咁多位巴打賜教 本身百病纏身 個人都好灰下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞