脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
未植之前同而加植左之後 係第幾期?
一定要脫到你咁先問得?有脫髮煩惱就唔問得?
留名
我都唔想成日食藥
揸5%無用,我20歲揸到30歲揸左10年,亦花左好多錢試唔同洗頭水/養髮液,個頂仲嚴重過你!
最後30歲去植髮
(打死唔食保記)
我都唔想成日食藥

剷左個頂佢痴個假髮好過啦
有樣野想分享,食左4個幾月保記,食左無耐之後明顯無咁硬易軟,但近兩個星期好似無咩野正常番,轉左食印保一個月到,不過應該唔關事,所以副作用的確有可能用得耐減少
副作用隨時間而減少好似本身說明書定唔知邊到有講過
Btw 巴打食左4個月正廠?狀態有改善?
有無巴打食韓保架
我都係,我一開始食完下面都好唔舒服。之後切半(即係0.5mg)食左2個星期,之後食1mg,依家都無咩feel到唔舒服。
皮膚科,問多句: 巴打你每次訓醒冇耐個頭會唔會好笠?
有樣野想分享,食左4個幾月保記,食左無耐之後明顯無咁硬易軟,但近兩個星期好似無咩野正常番,轉左食印保一個月到,不過應該唔關事,所以副作用的確有可能用得耐減少
副作用隨時間而減少好似本身說明書定唔知邊到有講過
Btw 巴打食左4個月正廠?狀態有改善?

韓保之後印保,頭頂叫keep到,髮線差左,不過我係因為髮線突然差得快先發覺到脫髮,近排好次穩定到,so far感覺係比一開頭食甩少左
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/10/21/230544_39f0ebb7656be61eebaa54376866f558.png[/img

俾巴打們參考, 淨食保記一年效果 希望keep到

上面張死圖
上面好似po得好混亂, 再po過,自膠先

一年前啱啱察覺脫髮

凈食保記一年後

一年前啱啱察覺脫髮

凈食保記一年後

恭喜,你係小數效果好到變番正常哂咁樣,幾耐覺得甩小左,同幾耐覺得密番,食咩保
我一路都係食正保呀,我諗都係三個月倒開始甩少左,半年開始見到慢慢多返。都係提議各位巴打及早食藥,真係有用
恭喜巴打 想問你食嘅劑量係?
仲有有人提過嘅副作用你有冇感覺到好明顯?

一年前啱啱察覺脫髮

凈食保記一年後

恭喜,你係小數效果好到變番正常哂咁樣,幾耐覺得甩小左,同幾耐覺得密番,食咩保
我一路都係食正保呀,我諗都係三個月倒開始甩少左,半年開始見到慢慢多返。都係提議各位巴打及早食藥,真係有用

前額一路都無事?
巴打似冇事啵 前額呢?
恭喜巴打
巴打介唔介意講埋你幾歲
本身都好似唔嚴重
前額一路都微微高,不過不嬲都差唔多,食藥前後無咩分別
本身一拿起就見到好多肉,我諗算早發現,及早食藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞