脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
好m wo唔食得藥好難搞,我諗就算植髮都建議一般人要食藥keep藥,你可以試下只用mino5%,但唔好太大期望
想請教下各位巴打點買正保,唔係要有醫生紙架咩?

另外有冇巴打有食開維生烏絲素 可唔可以同保康絲一齊食?
食左3個月左右 好似冇咩分別...

利申:
本身多頭瘡 成日痕
半年前沖完涼發現個頂見到好多肉
中間條界愈黎愈闊 洗頭甩20-30條
用過兩個月五十惠精華 冇咩料到
用過DrD 防脫洗頭水同精華 都好似冇咩用
Keep 住食緊維生烏絲素 宜家用緊lush 既控油洗頭皂
可能我病完壓力大?或者食藥副作用? 其實我自己都唔知點解
呢一年愈掉愈多 我都唔知可以點處理
BTW有無巴打有現成/代訂mino5%?
因為我自己無信用卡無得上網訂
我自己唔煙唔酒有運動健康飲食早訓
但總會有唔同嘅病上身
食藥搽藥對個頂可能有用
但對前額一定無用 因為毛囊死左
只可以植髮解決m額問題
點賣
無用 唔好哂錢
咁個情況係咪會繼續差落去
本身隻藥對前額功效低 主要對頭頂
所以前額生返 係bonus
通常最多都係控制脫髮 防止惡化
普遍只係拖延脫髮進展

所以食左藥 覺得無變差 其實等於有功效
你可以乜都唔做 睇下會唔會停落嚟

如果過一排情況冇變 可以直接植髮 藥都唔洗食
我自己本身唔可以亂食藥 因為身體問題 試過食抗生素都差少少入院
所以只可以考慮搽藥
植左唔食 你遲早都係甩
就算你植既頭髮唔甩 你原先個d都甩

有d有良心既植髮醫生會問你有冇食藥
如果你無食 佢地唔會幫你植
佢地話 你植完 遲早都係甩返 唔食唔好植
唔係唔想食 係無得食
淘寶有售
入口犯法喎應該
唔會幫助你解決雄禿
雄禿
所有洗頭水中藥都冇用
太多錢去比人賺?
去髮形屋戈時做過呢個 想請問係咪都係哂錢無撚用 食藥睇醫生好過? https://youtu.be/FjYzY_ua0Lw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞