脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (10)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你覺得自己發育完未
我自己就好後悔冇喺19歲嗰陣食
我上網睇過有關5a reductase deficiency嘅文

Dht基本上只會影響性徵嘅發育
例如陰莖長度、體毛等等
唔會影響身高/基本肌肉量/聲帶呢種第二性徵
去到19歲基本上除咗鬚 其他都生定曬

而fin 只會降低體內第二型dht 6-7成
對唔影響頭髮嘅第一型冇乜影響
除咗性欲之外,基本上唔會有太大影響
(操肌嘅巴打另計)

如果驚可以搽住藥先
push
想知買倍健噴住先得唔得
倍健冇副作用
而家去ebay訂定都得
Proscar 係5mg嘅finasteride 要自己一開四
正廠出品 一盒400蚊食四個月 仲平過副廠fin

副廠proscar仲誇張 400蚊100粒
除翻開1蚊1日
平到on9
用左韓保兩日,搽左藥兩個星期
希望頭髮會生返哂出黎啦
及早食藥啊,我就係拖左半年成個頭就小左好多頭髮
會唔會影響性能力?上網睇見有啲鬼佬講到好影響咁。我驚有事返唔到轉頭
有冇巴打介紹皮膚科醫生 一般就咁上網search 果d皮膚科好似唔係好靠得住
鬼佬大佬都唔夠硬架啦
搽藥 kirkland 係唔係最好 點決定用3%定5%
男人用5% 以上
藥又食左,搽又搽左
聽天由命啦
日日再係咁照都無用
我見有5%都有幾款有平有貴 其實係咪分別不大
同埋我諗住睇醫生check一check先有冇用
想平買proscar(保烈治)

係5倍份量嘅保康絲 一樣係正廠出 30粒價錢同保康絲一樣

買個割藥器將粒藥一開四咁食 等於400蚊食4個月

再平啲就買副廠保烈治 400蚊100粒
冇分別 最平應該Kirkland
有錢建議揀foam 唔好用水劑
方便好多
唔係好似雄秃

睇睇醫生好啲
承你貴言呀
過2日睇皮膚科
有無巴打食緊韓保review
想問下去旅行 kirkland可以托運嗎
Foam 手提未必會過
每個機場標準唔同

利申:
香港機場手提foam擺喺其他藥隔離冇事
回程寄倉都冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞