等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
未完
A7000反而又唔夠吸引
唔夠人平 (除非本身有鏡)
性能上又唔突出
買設a6500/a7rs2仲好
XH1同a6500個size都差好多下,仲未計價錢,如果a7000有4k 60p 都幾肯定屌打其他apsc
講緊富士冇ibis既係xt系列,機又大鏡又大
A7000要有4k 60p 側反 高電量
淨機身可能都有a7iii 89成價錢
否則堆1吋dv 仲邊有人買..
XH1係貴在堆鏡啫
D build in filter贏晒
價錢上亦低過a73 甚至將來a7000
當然一開始就係想同a7iii a7siii爭餅仔
不過size既問題 a7000電大左 仲要解決拍4k散熱問題
可能都會大部過a6500
如果真係得A73 8成價錢,好多人我估會轉P記
SONY堆鏡價錢真係不敢恭維
我諗個價應該會同A73或EOS R相近
入門級個部相信賣1萬7到
p記公關技兩?
每日放啲放啲咁黎谷人氣
p記m43 d價錢咪仲衰
網上話一部係2400萬像素,一部4800萬像素
L-Mount 聯盟
今晚六點半睇直播發佈啦
https://www.youtube.com/watch?v=wuxXBRLaqyw

終於都黎啦,希望所有基本規格齊備,屌打nikon同canon既無反
至少錄影功能肯定屌打c n
其實pana將ff sensor 擺落g9機身已經好正 今次發佈都係睇吓pana係堅持dfd定係轉phrase detection
好期待
43 rumor講左會仍然用dfd,不過係升級版第2代,仲會加入AI功能
Panasonic 今次有機身防震,4k拍片又無crop,仲要有雙卡槽,單係呢幾樣已經打晒canon個嘴巴
將SL鏡下放落埋Panasonic度
Panasonic自家都會推出全片幅鏡頭 正
sony標緊汗
瀨緊屎
老實講
前幾年得sony有mirrorless ff先焗住買佢
而家nikon canon都出埋
加埋panasonic呢部
我諗唔到有咩理由要買sony
$
如果a7r3 再減價, 分分鐘同panasonic差成皮野
a7r3減價唔出奇
應該係話sony減價唔出奇
佢d相機價賤過地底泥
有錢我一定買panasonic果部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞