等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
其實我覺得S1R至少有8K連拍但見到Sony淨係發佈左一支鏡所以乜都唔講
Pan記由頭到尾都冇講過有internal 422, 不過有XQD卡但冇internal 422就有D怪雞囉
我諗panasonic佢無理由咁傻下嗎
可能到正式發佈先會詳細講啦
不過見大陸有人話係4:2:2 10bit
Dpreview 有提到S1系列既電池

The S1R we handled was missing a battery, but Panasonic tells us that battery life was a priority in the new models and as such, both will take a new, larger-capacity battery than those found in the company's M43 cameras.
有埋422 我覺得部s1 2皮走唔甩
最想知就係電量, 話哂Panasonic 本身有整開電, 希望會比Sony更好
我覺得兩部其中一部一定會有422 10bit
仲未計信興食多千幾2千
其實sony去到第3代 d電都勁左好多,仲影到700幾張相
Pan記由頭到尾都冇講過有internal 422, 不過有XQD卡但冇internal 422就有D怪雞囉
我諗panasonic佢無理由咁傻下嗎
可能到正式發佈先會詳細講啦
不過見大陸有人話係4:2:2 10bit
有埋422 我覺得部s1 2皮走唔甩
我覺得兩部其中一部一定會有422 10bit
仲未計信興食多千幾2千

我都信會有422 10bit
真係會吸引好多人
因為panasonic 講明 一部主打高像素、專用黎影相
另一部就七分影相、三分攝錄,擺到明暗示S1主打有攝錄功能
我仍然係信S1R影到8K
所以睇下SONY想繼續保住佢FS條LINE定係放手同對手打

如果佢死都要攪住FS條LINE, 就一定唔會放Internal 422, 可以又係只係放external 422落A7S3
難左d啦,因為25號個日提都無提過
奧巴一係就無心想搞full frame,一係就係想同sony合作
2020奧運,Sony 下年年尾出a7s4先support 8k 會太遲,焗住a7s3 就要加
S1r 機能夠上8k, 應該想睇住a7siii 咩料先開幾多功能,或者玩貨金
之前出完g9 銷情唔好,Pana 講過唔會再出太類似嘅機,寧願轉玩比錢買firmware for 新功能
top model? 即係FS7果D 定係要上到F5, F55?

因為a7系列係最affordable 同 最多人用, 所以比較多人留意都正常既

加上宜家拍片既野愈黎愈細 功能又強 選擇又多 所以好多人期待佢a7s3係可以去到咩位
而家市場要hybrid機,又要拍片又要影still
8k
多左
遲D咪知囉
整個6k都夠獨步天下
影到8k 點解唔放落eva1
eva1幾時出
一年都未有
8k
堆c200 fs7 eva1 ursa mini pro全部收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞