等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
富士xt100個種tilt+flip好聰明
就係想佢用xt100個隻,可惜.....
出個ppt同機殼就打曬j, 講到上屌cn下姦s
S1對焦問題,panasonic負責人有提及到點解仲用dfd同埋加入AI又點解

深度學習更具發展潛力

至於有人覺得新機 S1 及 S1R 的體積會否太大,山根洋輔表示 Panasonic 要保證相機的專業性和操控性,而新一代的 DFD(Depth-from-Defocus)散焦測距技術會是 S1 及 S1R 的一大重點功能。在過往的自動對焦功能,各相機品牌都會同時考慮三個因素:對焦的位置、對焦距離,以及是對焦的準確性,而 Panasonic 在過往的第一代 DFD 技術已經解決後兩者的問題,反而「在哪裡對焦」才會需要人工智能作深度分析拍攝的場景,透過不斷拍攝令相機「學習」,S1 及 S1R 可以更快尋找眼睛在臉頰上的位置,甚至日後可以用來自動尋找天空中的鳥類作對焦,這些都是新一代深度學習對焦系統的威力。

聽完更加令人非常期待
唔洗j,根本碾壓硬
C/N/S既全片幅無反各自有令人不討好既缺憾
咁p都有缺點
真係唔洗打咁大飛機
未有機賣街,未有評測,ISO,連拍,對焦速度未有資料就已經知道可以碾壓硬C/N/S ,犀利
我諗起一兩個月前個個期望C N出部勁野打柒sony
結果依家個個都話等下一代先考慮
咁呢個係P記post,P記用家係度打飛機又好正路呀,你反駁因住俾佢哋話你係C/N/S是但一家打手呀
咪話我cns打手囉 spec都未出就打曬j真係
咁有期望都係好事嘅!
客觀啲咁講P記目前帳面數真係唔錯嘅,至少知道4K60P呢樣係真係領先,但其他資料都未齊,未有評測就話碾壓全部,個飛機又打得大咗啲
咪係 我點自high都係係返panasonic個post自high者
一大班酸到不得了既人入晒黎
單係一個雙卡槽已經ko左C/N無反,呢個事實黎,唔洗等下一代
M43部g9 變做FF
咁我又無話師兄你係打手,事實full specifications 又真係未出晒黎,實測又未有,我又真係唔應該去到咁high,只係興奮難以掩蓋,因為終於有一部岩自己心水既機出現
如果定價同Nikon差唔多就好
S1 相信差唔多定價
我宜家都係屬意Nikon Z6/ LUMIX S1
我暫時都係選擇呢兩部,而且諗住下年年中先買,到時可以睇晒兩部機既評測再慢慢考慮要邊部都未遲
我宜家放咗部A7II先,等出年先買返部數碼機
期待部signage foveon ff多d
apsc 都運算唔到啦, 仲FF?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞