等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
日本得三大廠出大Cam

Panasonic
Jvc
Sony
電視台得
Jvc
Canon
Sony
(L5) Panasonic will have a special press event the last week of January

Our trusted sources confirmed to us that Panasonic is organizing a major press events for the last eek of January! Panasonic has invited all big store dealers and journalists in location in USA, Europe and Asia.

要等到月尾
Z7cmos像素好似都 46.8千萬
不過無用哂
468x 萬先岩
有少少怒火,仲要月尾先公佈,2月我直程等canon EOS r pro都得啦
依家panasonic就係唔知月尾定7號公佈S1/S1R規格 依然未有確實消息
等埋囉
不過以canon 性能 4k 應該都crop 到傻
同埋唔知有無ibis
佢好似未有機整到有ibis , 莫講話dual is
我諗防震同拍片都係panasonic 天下
可能S series 係防震最強既ff
panasonic 三防又強
鏡又有死馬加持,平鏡大把野玩
canon 賣點得膚色同dual pixel
鏡都未必夠sigma +panasonic 兩間廠出既鏡多
Canon係衰在唔肯聽支持者既心聲,而且都已經2019,某些基本功能都唔肯比足,確實令人卻步! 如果無鏡頭包袱,根本唔會諗canon。遺憾既係sony某程度上又擠牙膏,個touch mon竟然係無得用黎揀menu,sony又真係唔實淨,防水又唔勁,驚佢好易壞。

等埋panasonic 啦
今晚凌晨兩點會開press conference,唔知會唔會發佈S1或S1R既詳細規格,如果無就要等月尾啦
3月底上市
根本佢想等Eos r pro 出左先,再出過強過佢既spec 打佢
點睇都係等SONY
一直都講左係3月開賣
似係等sony部A7S3,但sony一直唔肯出
我覺得panasonic根本唔怕canon出機 😂😂
月尾先會再有個特別發佈會公佈S1同S1R既全部規格
好似話今年唔出,2020出
2020即係出8k啦
仆街 A7S3佢收埋到幾時
9月先岀都唔岀奇
同意
等得 eos r pro 點睇都係canon 長期用戶
點會理你pana出咩機
再者我估eos r pro 係對應 5dsr
對pana 冇乜威脅

pana 真正競爭對手一定係sony
但係等a7s3 出真係不智
點都係等出咗機搶咗市佔先
A7s3 應該今年下半年
2020應該出a9ii 備戰東京奧運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞