等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
希望真係好左
其實都無得揀,S1唔掂,咁就實買Z6
Canon個部買唔落手,佢個部新機又要2月發佈,同埋價錢一定淨機2萬幾
Sony 得返部A7R3可以諗,價錢正,但真心不愛sony
不過我覺得G9 個AF都接受到,唔係好差姐
當然sony eye af 真係好屈機
再講真係忍唔住買nikon
倒數11日
DFD 影相講真唔差啵, 係拍片差D
唔常拍片無咩影響
但今次強調到世界首部4k 60p,如果影響到拍片,咁就未免浪費左個強項
其實panasonic影人像 JPEG直出 顏色o唔ok
基本上各家JPG 直出色水係哂下面
https://www.youtube.com/watch?v=FRQpueEvb-U

自從firmware upgrade, G series AF 都唔差
下面有條片係G9 and Z7 af
https://www.youtube.com/watch?v=NREno8n09kM&t=167s
唔該晒 師兄 等我一目了然
師兄黎緊你諗住買S1定S1R?
如果真係買,s1 夠用
不過應該都係睇埋死馬部機先
有錢我一定買S1R
唔聞相 ,24M 夠哂用啦
47M有D哂位, 卡都好快打爆
仲未計佢玩high. res
咁其實M43都夠用啦
DR, ISO 唔得嗎
自己用緊panasonic g85
最多都係上到1600 ISO
夜影都係靠大光圈同防震拉長快門影
但長快門有人會好多影
S1R太貴啦 傳聞機身連鏡頭kit set應該賣50萬yen
即係同Z7差唔多
好似仲要貴多千幾二千
我都係繼續用返A7R3算
A7R3始終唔夠襟用,防水功能亦差
如果L mount 有加埋Pentax 就好
其實想奧巴入埋黎
之前睇新聞,話奧巴有註冊到幾枝全片幅鏡頭既專利
有機會想自己創個新mount,想自己走出黎同幾間廠鬥
今年間間同時間都轉佢冇轉, 等多年都已經太遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞