等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
leica
好勁
原本我都好期待xt3會轉用xt100嗰種反mon 可惜
xt3嗰隻就方便腰間打直影囉
所以真係要睇下最終部機出黎,到時先知點玩法
都係持觀望態度好啲
下年三月先上市
根本好多config 都未firm
ISO 電量 重量 fps af module 都冇
我估部機嘅完成度都幾低吓
好多電子野都未開始搞
淨係整好啲 hardware 野就 announce
似乎pana 都幾心急

btw 唔知點解好似聞到少少 NIKON DL 嘅味

不過點都好,我係支持pana 屌爆啲牙膏廠嘅
講真香港應該會少人用
啲人唔係渣C就渣N,排後就富記或者Olympic既啫
Panasonic真係少聽人會用
拍片好多人用啦
拍片見到但用呢個品牌多果部係攝錄機唔係相機喎
相機真係有好多人用咩,咁當我真係平時少見啦
gh5 gh5s喎ching
個spec係屌打其他廠喎 ching
雙原生iso 4k60p 422 10bit喎ching

痴L線 係咪要出?
我意思係覺得香港未必賣得好好啫
始終老手用開Nikon果堆唔知會唔會轉
無乜要求果堆用家又可能未聽過P記出相機都可以咁高效能吊打其他廠,仲當左佢地係電器牌子多過相機牌子就弊
呢部機既性能我當然就唔懷疑啦
唔係掛 中間芯插返入機身好食位喎
仲係用DFD
應該係等埋A7S3先會confirm, 我最想知都係電量, 話哂Panasonic 本身都有做開電
新時代
N,C真係失色
佢應該有整左幾款spec, 不過未firm比咩
等埋Sony先睇下出幾多?
應該本身諗住sony會發佈A7S3先, 點知淨係得支鏡
其實主要目的都係想發佈左先,通知左個班想轉去C/N/S全片幅無反既人知,唔好咁快做決定,等埋我地個產品先好決定
我諗都預左香港唔太好賣,不過松下都唔太注重香港市場加啦,所以香港對佢黎講都無乜壓力😂

其實香港少人用仲好,拎出黎特別d😏
用左第二代DFD,再加埋AI功能
唔好係唔係都插左先,睇下個真機出黎個表現會係點樣先
都唔知真係失色定留一手啦,不過老實講,再係咁留一手,真係收得檔
放不下單反既所有野 = 死
出d咁既野
唔使理佢係咪留一手
點都係失色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞