等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
但偏偏上年出嘅A7R3 除咗個touch mon/menu之外, 其他都唔俾z7差
所以真係要睇panasonic呢兩部新機同canon部EOS r pro點樣反擊
買左r3半年 仲未用過touch mon
Menu用慣左都ok
我本身都諗住等S1R, 但A7R3個價真係
用過就知操控係p記好d, 但A7R3 size真係夠細
我買果陣個價唔好呢
師兄你用左一排A7r3,個touch mon係咪好流,另外影出黎個顏色係咪真係唔掂
你當冇touch mon啦, 顏色就可以接受嘅, 係直出嘅話,影紫色有時會變咗藍色
所以我咪一直插晒鬼,2018年竟然可以無完善既touch Mon
顏色差得咁緊要😥
其實色都OK既...
早幾個月我都係諗住買a7 3/等S1
但到最近等到冇咩新消息,見到a7r3個價同a7 3先差3500
心大心細唔知仲等唔等S1好
分分鐘canon新機出先
如無意外,1月7號正式發佈S1/S1R
最衰我始終接受唔到個touch mon
Canon個部新機好似係2月尾發佈,睇黎會同S1同S1R齊齊係3、4月開賣
等埋CES發佈睇定價
如果s1定價都同a7r3差唔多咁買sony算數
canon個新mount其實好吸引 如果唔係部EOS R咁雞應該唔洗諗咁多
香港信興咁進取 到時A7R3再跌少少, S1可能貴過都唔出奇
Canon新果部機都肯定過2萬
其實我好少用touch mon, 就算用緊gx8都少用, 仲成日反轉個mon黎用 所以覺得ok
快D 一月公佈spec
倒數兩星期
好期待個價錢
希望平過z6
z6 貴到呢
冇可能
應該同z6個價相近
其實呢個價幾貴下,eos r a7iii 個價真係屌打其他機
Eos r 性能上係差既,a7iii 對比起z6 有過之而無不及
不過nikon z6 kit lens 係靚既
睇下S1到時出黎個表現係點先,如果唔掂就買z6,加上z6出左一段時間,相信可能會減價添
只要S1個AI DFD 對焦技術靚靚仔仔 我實埋單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞