等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
依家望就望佢其他野無乜問題 特別係對焦方面 否則真係轉去nikon
都係要下年先知
我都係咁話
據傳S1R價錢同Z7差唔多價錢 連Kit set應該3萬幾
好似下個月會正式公佈規格
不嬲都係話1月正式發怖, 3月賣 , 但我已經買咗A7R3
A7S3呢屌
A7R3 18k, 忍唔住買咗
希望佢盡早發佈
等到A73 15000有找
到時1月A73再跌可能就會入手
下年買A7R3仲低 就黎忍唔住
平幾k又齊鏡 機身又夠細
雖然鍾意Panasonic 機, 但部s1r size/價錢都大過a7r3
睇L mount rumors ,話1月7號有機會係CES會議公佈S1&S1R既詳細價格同價錢,終於要黎啦!
好期待, 但已經有啲忍唔住入z6了
忍住啦 nikon拍片真係麻麻
佢支kit lens 應該係24 105 f4
應該唔係sony 個支kit 咁雞
話事話,canon好似2月尾會發佈EOS R pro,今次真係1516,搞到3個月後勁多FF無反機選擇,自己心底係想買canon,我都知自己好矛盾,之前就踩canon擠牙膏,其實係想佢好,如果佢呢部EOS R pro既功能靚仔返少少,可能我真係會去canon
佢加翻防震同4K 唔好crop太多 已經好好
呢部都唔知幾錢
可能開到兩皮中
咁S1R都預左佢淨機2皮中既,不過如果功能、價錢相近,好難唔選擇canon而去panasonic
如果canon新機同panasonic差唔多時間出, panasonic都係抵死
雖然我覺得canon同價就唔會比panasonic好, 好就一定唔會差唔多價
我諗佢部EOS r pro個定位應該係5d 4個level,明顯依家部EOS r係同6d2同定位,係5d4之下
無計啦,我都開始唔太想等
Eos r pro 加埋鏡應該nikon z7 kit 價 可能近三皮
sony 部a7riii 真係頂爛市, 呢個價 其他機點比
A7r3始終出左就黎1年,其他新機好正常無得同佢比,如果部機個touch mon唔係廢,我諗我會買sony
有幾頂??

皮八有部係星際擺咗成個月
講真, a7iii 性能上已經好過Eos r z6
a7riii 同nikon z7 同級咁濟 ,可能更好
但係兩部價錢差成節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞