等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
gm1 + 15mm
我真係好鍾意gm1咁細細部既機
又有得換鏡
係呀M43無人用架啦, 快D放

利申: 留名執平貨
細一倍版既rx1
我最近打算放gh5同些少拍片裝備,有無興趣收?
我諗我budget 未必收到 thx 巴打
(FT5) Panasonic will launch two new Full Frame cameras at Photokina! Both with IBIS and 4K60p!
https://www.43rumors.com/ft5-panasonic-will-launch-two-new-full-frame-cameras-at-photokina-both-with-ibis-and-4k60p/

兩部都有機身防震
4k60p
仲有三支鏡(24-70, 50mm大光圈, 70-200)
睇住sony黎打,據聞仲要有A9既高速連拍添😏
Canon無反收工吧啦
但下年3月先賣兩部機 有排
3月賣岩晒,有時間儲足彈藥去買,時間岩岩好
亦都夠sony 出 a7siii 反擊
拍片唔係商業級, sony 一定俾pan 屌打
A7s系列 從來着重拍片,就睇下大家鬥拍片邊個勁
玩具黎咋
Panasonic 應該會有假奶鏡
唔會啦, 有都係真奶價既鏡
佢要有422 10bit 4k50fps 先夠gh5打

用緊gh5 and a7s2
反而期待sony a7000,a7系愈出愈大部,插埋af鏡根本就同單反一樣size,富士仲弱智,冇ibis但個機身同人FF一樣size
加埋都幾多野, 有無興趣tg傾? 我tg @Leomon
XH1有
a7000有側反的話 對p記m43堆機真係好大打擊
所以Panasonic出FF都係醒目既

若只係側反&電量 更高
A6500其實冇

乜升級感
市面上仲有XH1 GH5
有其他選擇時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞