等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
Pana shop有
D 鏡都係?
我部11年買嘅g3都係mic, 到今日拎返出黎都冇問題
鏡應該日本
可能心理影響啦 主觀認定左MIC係唔好
不過屋企有部MIC奧巴既機,到依家用左7-8年都仲ok,相信品質控制做得好,應該無問題,加上panasonic出名耐用,個品質控制相信做得幾好
Panashop有優惠? 我少去panashop買野,都唔太清楚
我剩覺得panashop個班職員,有種比人覺得唔太專業感覺,可能對家電專業,但會對攝影純熟? 又真係唔覺,有野問佢都未必解答到你
所以咪話買水貨囉 真係要行咪去專賣相機嘅鋪-CAM2/永成之類, 而且部FF真係多人想買, 百老匯之類都一定會有, 而家少係因為會買m43嘅人已經少,買M43 而買pana嘅人仲少, 多數都買OM
其實最盡你個sony咪整個8k出黎,睇唔到有咩更勁既野仲整到
你估佢肯唔肯放4K 60P 422 10bit 落a7s3

因為FS5 MK2 拍4K都係得420 除非你用recorder
eos r都好掂喎
唔放都要放啦,依家見panasonic整4k 60p,睇佢個款原本諗住推出A7S3,點知無斷斷殺部S1出黎,所以即刻延遲
真唔真呀 師兄
睇性能z6就win硬EOS r,但EOS r個前後反mon我又好鬼鍾意,真係搞到人1516,好難決定
話唔埋...我點都估唔到佢夠膽出部咁既FS5 MK2...真係當D用家狗咁撚

所以我唔敢抱咁大期望係A7S3
canon 同 sony都係驚打返自己既c同fs條line
但如果佢唔放422 10bit落A7s3又係比pan記屌打
Pan記拍片個AF得唔得?
我宜家用A72都幾順同準
所以基本一定要有4k 60p 另外可以輸出 4:2:2 10 bit
快過Sony
Externa個堆preset
我睇死佢唔會放internal 422 10bit落a7s3
可能本身冇, 而家知Panasonic要出FF無反就好難講
SONY左右做人難, 佢一放internal 422, FS5可以收皮
同埋我覺得panasonic有機會會改變個規格,因應sony既動作,始終部無反仲係開發緊,未係最終
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞