等待panasonic全片幅無反專區

973 回覆
33 Like 10 Dislike
開始儲錢啦
唔知到時買咩鏡頭好 影人像唔知有咩鏡頭揀
我等到有廣角定焦鏡先入手,慢慢等。
我就仲可以等多一年既
大把鏡玩啦
有錢玩埋Leica鏡都仲得
真係到時要師兄你推介下有咩好鏡,小弟未算係轉業玩家
好似好撚堅
sigma leica panasonic要合體收canon同nikon皮
係時候放晒啲E mount嘢
迎接Pana S1

正有此意,咁多個品牌P記真係用得最開心
但為求畫質都係入左E MOUNT坑
係時候回歸
雖則話sigma 會出foveon senor 機, 但鏡頭黎計 sigma d 屎忽鬼一定一支鏡轉唔同插就算
Leica 完全係第二個market, 同埋d ff 機多數都pana 貼牌, 實際上係借個名幫pana 站台
結果都係pana 做主力

不過好期待pana 點打Sony, 電子性能兩間各有千秋
機身設計, 操控, 手感 g9 都屌打a7系
奶vs菜, 鏡群終於唔再因為唔同sensor size, 可以直接比較
想係無反世界收佢地檔🤣
依家有埋畫質,眾兄可回歸
相信nikon會先收檔😏
到底果兩支變焦鏡光圈係幾多, 點解唔可以俾人知
期待緊
等唔切啦 FF既P機 如果AF都跟得上sony canon同有10bit,跟住加多部S系高iso,仲唔係最強無反!諗起都扯扯地
電飯煲廠萬歲 追住其他廠黎屌
台灣mobile 01有人提左 個mon係用左類似富士XT-3既三向翻轉熒幕,即係無得前後反mon ,有點可惜,其他野都齊備晒

會唔會全片幅相機個前後反mon專利,只有canon獨家擁有?
個AF方面加入左AI唔知咩玩法
班友唔屌係唔得,要屌過先識驚
點解要咁做 其中一樣最有市場係反mon,好多vlogger最想有既野
屌爆牙膏廠
有少少可惜啦 但其他野齊晒 可以原諒
可以原諒 對我黎講 低炒側身影無咁方便
唔係喎 三向都可以做到180度反mon架 你睇fuji xt100嗰隻反mon就係
Xt100有得反,xt3 冇得反
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞