|Switch/3DS(97)|--請提防會員#65144--|Diablo3|新indies情報|

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
元朗有無咩lunch 推介 我都元朗返工,喜利附近食到無野好食 通常食完喜利附近求其食完就去行下喜利game 舖
午餐有冇試過銘師傅,咖哩崩沙腩飯

一係一哥點心,餐有荷葉盅飯仲有例湯或者食點心
無喎,搵下先 thanks
我通常食好運來同昌記啲崩砂腩
小龍咖啡館評價(轉自巴哈)

1 ) 算是半開放世界吧,可是每次出門都要load個7秒。有故事發生時更不用說,必load。而且故事發生得也頗密。

2 )基本上除了出門執拾食材,食譜碎片和釣魚,已經沒有其他可做,而且區域要隨著故事發展才會解封。不是一開始就可以在整個島上探險。

3 )隨著故事發展,餐廳員工會增多,但你不能安排他們做甚麼職位,也不能辭掉他們。

4 )餐廳擴建也是會隨著故事發展自動擴建,不需要收集任何素材和金錢。

5 )角色是不能打怪的,沒有武器沒有衣服可以更換,也不用升級。所謂的打怪就只是引導牠們去撞牆。

6 )小龍嘛,餵牠指定食物會隨著那食物的色素影響牠長大後的顏色。可是我暫時未玩到牠長大。

7 )整個島就只有咖啡廳一幢建築物,沒有其他商舖住宅沒有鄰居。來餐廳吃飯的顧客不知道是從那裡冒出來。

8 )每天結束會有餐廳評分。就算你不管理好餐廳,好像也沒甚麼影響。當你決定留在店裡幫忙的話,當天食材會減少。若你出門就好像不會,因為當我留在餐廳時會有食材減少的警告,但當我出門時就沒有。暫時不清楚餐廳評價會影響到甚麼。

9 )主角是不會疲累的,但龍是會的,餵牠料理就會恢復體力。

10 )跟店裡員工對話有機會得到食譜,跟顧客對話有機會得到食材。

11 )餐廳後有田,但你不需要撒種澆水,會自己生長的。而且收成都是你在外邊執拾到的食材,還有肉呢。

暫時總結:
非常單調的玩法,重複執拾食材和釣魚。故事會定時發展,若果你不跟著故事發展玩,可以探險的地方就不會擴大。只有美術設計上比較吸引,不推薦有玩牧場物語的玩家。令人十分失望的作品。
因為白貓想申請專利,任天堂唔告佢既話用乜意將來自己俾人告
7.... 無村民??
睇完覺得真係好伏
應該skip啦
唔係掛 仲諗住出去買
仲有間做外賣意粉叫chef mind 係肥姐蠔餅旁邊
昌記ok呀
我就係睇完呢篇覺得好伏
垃圾驚既級數
所謂既令人十分失望就係自己用睇牧場既角度去睇呢隻GAME
咁唔望就有鬼喇
唔通早排隻Happy Birthday又要當佢牧場咁玩
其實就算唔當牧場物語,就咁睇都唔見得吸引
今朝早見到第7點 覺得唔係咁掂
公道D講,睇番巴哈,條友都只係玩左3個鐘,開頭個觀感係一定唔係好架啦,
但篇野暫時都唔可以一概而論,唔心急玩既係可以等人出完整既GAME評先再決定
所以我會再觀望下
3個鐘的確唔多
就好似隻xb玩3個鐘根本唔會覺好玩
估唔到係到見到你
屌咁都比你見到,我咁啱響度吹幾句咋

輸晒啲錢無地方去,唯有打機娛樂下
豬錢唔好提啦

最近你買咗咩game?
今日月買咗隻伏go vacation 仲有overcooked 2
今個月買左overcooked 2 同hollow knight, 但部機比老婆霸住同friend 玩

原本想買小龍咖啡但而家歡望下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞