[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
我遊戲體驗有咁好就好
我帶啲仲noob過我嘅friend, 場場都逐個冧
echo, 好大壓力
D FD個個都話難玩唔敢買 自己一個ON99努力交學費
唔知要練到幾時先玩得熟呢
用FBI 新進人員
20飛手槍加盾好正
準星一出掩體果陣禁實去
你禁實出係會射到掩體,有聲又有火花,暴露自己位置,到你真係出掩體,就即死。
敵人唔洗諗對住果個位射已經射死你
成撚日唔記得瞄頭線
緊張
其實咩配置玩R6先唔太lag,買左Game但未砌機
950m 1920x1080 全low 有60fps
https://www.youtube.com/watch?v=lciHhZdcZGY
Bearing 9, SMG11/12 recoil大nerf
睇錢做人,btw 16GB RAM+SSD走唔甩
又洗街機咁入錢
死咪死
thanks bratha
唔知要幾多錢左右
我8gb都夠洗
windows都食左2-3gb ram
咁應該轉咩muzzle attachment?
8GB RAM以前叫多,今日已經叫入門
開個R6打耐左係menu都食到7GB laglag地要re game
出新機預高d日後煩少好多野
8gb岩岩夠啦
不過要熄晒其他software先順
買個啱啱夠嘅spec完全唔化算,今日啱啱夠,聽日唔夠到時又upgrade?
唔覺8gb真係咁差喎又
有開緊其他嘢 暫時都未lag過
咁緊係16gb係最好啦 但貴嘛
所以真係睇錢做人
BF3出個期我就砌左部8GB RAM,以前係好夠用,但今日已經明顯唔夠,唔計打機,開個chrome,多幾個tab再開其他野都打爆哂咁濟

所以出16GB RAM預定個buffer for將來絕對係明智,當然e+ RAM貴就
唔趕住砌機咪可以等多幾個月,出年RAM價應該會跌
今日勁機
明日廢機
玩得pc都預左嫁啦
呢個係
但冇理由今日仲去出部已經廢廢地嘅機,出部勁機起馬明日仲可以頂到
但今日廢機,聽日你想頂都頂唔到
差d 以為自己入左硬件台
ram 雙通同高頻會加fps
急咪出住8GB 可以後加嘅野等平d 再補
ssd 就真係must 喇
Agger
把smg12真係nerf到喊岀嚟,個彈道甩控到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞