[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
我係巴哈上面睇都有幾多人同我一樣 想打rank都唔得
就算講緊沖rank,你話你5個人本身有夾開,仲要有一套特登研究既打法先會揀高塔姐,但一般我當你就算5排,本身冇傾開點打,點會揀高塔
我覺得冇配合既情況廚房絕對易守過高塔,高塔如果係下面smoke plant防守方基本無解,因為個site太細傾唔到人,反而廚房大廳果邊雖然都係可以直接入去smoke plant,但至少點入面可以企人cover,或者係廚房果邊同人對槍同埋c4人
或者咁講,如果你5個人可以有效地守到高塔既時候你可以直接form一隊team去打比賽啦
無聲燒牆真係好屈,偷人雞好正
新彈道唔止nerf smg
半自動Shotgun後座力都大咗
Ela
兩隻新角下個patch 100% nerf
Ela枝步槍穩左好多
攻方把m4聽講幾實用

無買yr3
幾穩
講真
3速穩槍其實已經幾好用
其實係針對緊好多人打排位都唔識攻高塔
如果有devil平時出果啲教學影片
其實只要比晒幾個friend睇段片已經有concept點守
人地都唔會估到你選高塔選合適operator
而且自己玩Oregon都可以多個守點玩
唔洗下下都地下室同kid room
咁多人都唔選係因為大家都已為唔好守
但班Pro選得就證明呢個點係playable
差唔多玩左一個月多D 有冇差唔多咁上下既一齊玩下
想搵齊5個長玩既玩下休閒 一齊練熟再打RANK
唔怕廢 唔屌鬼 歡樂玩
女武神隻暗眼點樣掉得準d,成日想掉外面既柱/樹但係唔夠力,掉左落地下
巴打我同你差唔多,一齊打
r6 paris個吊飾變左樣嘅
bug?
留個tg
以前攻方1打幾好彩啲都有機會贏
但而家對面有clash 基本上攻方得番一個係輸硬
守方真係應該出全盾角??
用巴西任達華
對面有clash 先安心
其他人行另一邊攻
今日兩場Clash單挑大盾
Clash 2:0 大盾
Btw我用力架企暗位camp人,唔知係咪隊友熄左hud 殺錯左我
講緊隊友死哂喎清 得番自己一個
自己開custom練下
你應該諗多咗
Pro選得呢個點唔係證明個點playable
只係最新嘅pl rule轉咗要求守贏3個點
所以pro先被迫係高塔同廚房2揀1

事實上未轉rule前,揀高塔守係極少極少
同樣邏輯下“班Pro唔選就證明呢個點係unplayable”

不過講下守高塔嘅基本方法都冇壞嘅
只係冇你之前講到咁重要咁
我見係未到第三選擇已經有隊選高塔
即係佢地放棄左kid room或者地下室
Btw即使係第三選擇都係選高塔多個廚房
咁點會係unplayable呢?
Unplayable既話就會一面倒選廚房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞