[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
教d 難用d 嘅職
eg zofia 震撼彈 / ying 點掟 / 盾職 / 巴西
d 時機個d
點解d operators 要係任務時 係咁玩傻仔擰擰頭

我覺得你呢個諗法有d 太難諗
原因係因為角色技能同搭配先係影響戰局關鍵
咁倒不如出d 角色由淺入深既教學
例如doc 淺既:可以對自己打針(撳兩下技,injured 一下) 新手未必知
進階既:可以隔住道木板(上下層)v個窿heal隊友

如果真係要當我仲係新手既無知一問: 點解明明bomb side 間房d 牆係要封但係隊友叫我唔好封
咁已經係一個關乎到戰略意義既問題
又或者係: 點解我進攻預備時見其他人drone 唔入去搵Target要留係出面掛機
呢d 都係我呢排帶幾個新手friend既時候會被佢地問既問題

一係就每場pro league選手既玩法做剖釋,點解要係呢塊板打幾個窿/點解d闇眼要放係邊d位
但係咁做又太過費時

我覺得你做既地圖戰術教學已經可以幫到好多新手
如果做埋角色教學,附加某d圖適合用邊幾隻,點樣用 其實都夠
前排先驚見原來有老手唔知glaz 可以3槍爆hatch
我覺得可以教育一下新手common mira鏡位放邊
成日俾新手封左d鏡位牆好燥
其實封牆concept 都好重要,呢個都可以講下
想問下職業聯賽 探員套裝係咪唔會出返舊時既?( 碳纖黑+金
防守教得7788 直接教唔同職係一場入邊 應該要做D咩 要留意D咩
唔同職有咩小技巧係新手唔知 之類
直接用平時打機片去做
一路播,播到某啲位要講解就停一停講點解要咁做,有咩好處壞處咁。又可以係條片mark出黎方便睇,冇用就快播
就算死左都可以講敵人/隊友嘅做法

類似似你做評述咁去做
唉 新手唔識玩諗住玩下休閒姐 俾人屌到無癮
屌我搵唔到係邊度轉
留id 一齊玩
左click你右下速成->語言喜好設定->慣用語言個到禁番中文(台灣)->選項->鍵盤個到禁微軟速成->選項->模式變更按鍵轉做右邊shift

我win10係咁轉 其他就唔知了
Drop_123
已Add
我真係新手黎 好多野都好模糊
唔驚 開心玩
我打埋呢場先
我又玩 yINx3 加我
我有加你 一陣Team
加哂兩位巴打 但我未買咪
巴打add人
休閒都係輕鬆玩 is ok 我都未敢打rank住
我無咪呀
玩左7百幾個鐘都無打過RANK
放工打下機姐唔洗比壓力自己嘛
我都係新手 可唔可以加埋我

id: ballllab
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞