[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
一般版
但有特價?

99蚊囉
但無貨
140$個個有無伏?

自動買埋點姐
依家係咪維護緊?
我都想問我入極都入唔到
上淘寶買啦
做乜更新完可以打中文 成日左上角彈個速成框出黎
搞到要特登整個eng輸入法黎玩
轉做右邊shift切換輸入法就冇事了
各位平時有冇見到啲人地用嘅技巧,但係唔明點解要咁做
講嚟聽下睇下我有冇辦法整片解釋下
繼續整住防守策略先喇
用好多時間
條條片都二百幾句字幕,又要睇下唔同隊嘅打法邊個係最啱新手上手…

【電競相關】APAC Finals @ Tokyo

嚟緊10月13-14號喺日本東京度就會打亞太區總決賽
呢個比賽係要嚟決定邊兩支隊伍會進入Season 8嘅職業聯賽世界總決賽

因為日本夠近嘅關係,我係會飛去日本度睇比賽順便旅個行,當然會有同主辦、選手、教練、經理人、主播等人接觸嘅機會

其實之前已經見過面傾過偈,所以我諗今次同佢哋吹開水想問下嘢嘅話應該唔大問題嘅(當然我會自己過濾下,同埋No Guarantee!!)

所以想問下大家有冇咩想我去日本親身參與呢個Rainbow6亞太區盛事嘅時候幫大家了解下?又或者有冇咩想提我留意下以便發展本地社群?

除咗文字解答大家之外,都會睇下有冇機會整條片同大家分享下今次去日本嘅點點滴滴,令大家可以更加了解成個APAC嘅Rainbow Six: Siege電子競技係發展到咩地步!

=========================

另外因為我去咗日本,而經爭取後都係無辦法喺當地做廣東話評述畀大家,所以呢個APAC Finals係唔會由我做旁述的

但係放心,依然係會有官方廣東話台的,都係 http://twitch.tv/rainbow6hk,只係唔係我講咁解

希望大家可以多多支持,準時收睇比賽,緊貼成個亞太區嘅發展,同時睇下同其他賽區比起嚟有咩唔同

=========================

最後係想喺去日本之前抽埋個獎佢,就係之前講嘅非賣品超珍貴Rainbow Six Keyring!

形式好簡單,費事要大家搞埋啲又Like又Share嗰啲嘢,雖然都希望大家平時都可以幫我多多宣傳下個Channel分享下啲片咁,但係唔想搞咁多麻煩嘢先畀大家玩,希望大家平時都可以多啲支持我就得喇

搵一日喺我個Twitch台度直播抽獎,當日睇台同埋有Follow嘅就有機會得獎,就係咁簡單!不過邊日呢就等我另行公佈,呢幾日有少少忙,唔好意思

就嚟中秋節,大家記得陪多啲屋企人,約下佢地出街食飯又好乜都好啦

Happy Rainbow Six!!!
快速switch target,好似你上條片有段快手到爆埋自己友jäger 頭個下

不過呢個純粹係靠動態視力同反應速度,仲有肌肉記憶做出嚟嘅flick shot,唔算啲可以教嘅技巧喎
有冇玩PS4 版
聽腳步聲?
眼同耳都要用
不過講到flick shot嘅通常係見到先會做到
淨係靠聽就即係locate到exact location就太高階了,唔係唔得不過唔洗追求

呢啲都係靠練返嚟,冇得拍片教
會變咗「眼尾見到人就Fing個Mpuse過去射佢」
mouse*
未諗到住了,一係教maverick 燒碌勁出黎
Btw 其實我係指聽腳步聲估對方係邊到黎,耳極殘永遠聽錯方向
個鏡未開晒啲話係當Hip Fire
唔會射得準㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞