[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
上個改版改弱左把單發改勁左連發,所以宜家比較多人用連發,但實際傷害上兩把差唔多,可以跟自己喜好用,連發難控少少但易爆頭,單發就spam身好穩
幾時問吊班拎盾卡門卡窗班閪狗
新手買standard edition想問攻擊方用邊隻好?啲人推介話用鎚但係我成日都唔知鎚邊度好,有時鎚出個洞仲陰鳩埋隊友 ,如果鎚真係最好嘅話有冇片提供可以參考下,唔該哂
玩下IQ照下人地點佈防我覺得對新玩既係唔錯

至少死左,冇左個技能都唔會影響戰局先
唔該哂兩位,咁我上網搵搵iq片睇下點玩先
今日用emp 先俾人話stupid emp,啲人一開波掉左個拆彈器係地下冇人執,我局住執,結果傻下傻下唔識落包 ,同埋佢粒emp彈唔識用,唔知咩情況下用先岩,粒爆牆c4又係唔知咩位用好,通常啲人強化哂啲牆,好少搵到位爆
有人帶住既話玩thermite或者emp都幾好,因為用完招技就冇嘢做,同埋可以熟習下係邊d位燒牆攻入去
但小心一開波俾人spawn peek死或者自己走無啦啦俾人殺,因為冇左你招技就等於少左一個進攻路線

自己玩既話唔知點打就留翻依d工具人俾隊友,用sledge自己探索下係幾好,其實ashe都係好選擇,但有d人淨係用ashe,你打得廢又搶人用又會俾d大陸狗tk

IQ宜家太撚廢,隊友冇配合既話冇乜用處,用sledge亂開牆至少可以令你更快摸熟地圖,default cam位玩玩下就記得,唔洗特登記
仲有,breaching charge係冇撚用,因為真係冇乜地方會用得著
所以帶地雷
有時上打下都有用既
D影響進攻方法大嘅新手唔好用
唔係一定比人屌

用鎚仔,don don don, 呢d比較好 (唔係打人質嘅話)
佢自己唔跳
角色唔識用可以開自訂 又或者AI試一試
休閑其實都冇機會/時間俾你試,仲可以廢事俾人屌
岩岩休閒拎MVP 4殺5協助

阿媽 我唔係負累喇
我都拎過一次,自從個次拎完之後,表現就直線下降
唔關模式事
係Razer個耐用性
原本買咗Deathadder好鬼好用仲諗住買Razer冇死
我想問r6係咪唔support 模擬7.1?
係咪就咁用普通headphone就夠做
唔十卜
Fuze又係top 1新手雷人角色

唔好直接掉入obj
隨時會俾jager燒
掉係門口/牆邊都做到emp嘅效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞