[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
twitch電一電人就有一個助攻
+50
呃分無人夠我黎
唔係75咩
要用夜間模式
如果打到100lv正常識玩應該可以輕鬆上金2金3,除非你瘋狂遇到smurf咁就你人品差
之前睇d pro player settings好似建議用tv mode
0 殺MVP
有冇人識玩black beard
定位係咩
Google 過都冇咩大發現
我通常帶breaching charge 單人進攻

利申:遊玩時間40hrs

同埋買個防守角買咩好
暫時得最基本果十個
成日打rank啲隊友可以完全唔講野
以前玩過陣最近開始玩翻
點知D過100lv一見我低lv就投票踢我出場
點知投唔夠數就一開始teamkill
估唔到rainbow six個風氣都幾差,仲打埋咩you must be die
上星期開始玩 由1LV到而家就快30都未試過因為低LV比人踢
窗口吊繩淨係用頭位Pick人有優勢
狹窄單線推進位對槍有優勢
玩咁耐已黎從來未試過有呢個情況
Blackbeard最好係係窗口位跪低peek人,因為有盾關係,基本上你唔係noob aim,一定贏到對槍,然後若果你對地圖有認識既話pick一個窗口位嚟lock down對面隊既rotation,迫人冇得從依條路翻點守,因為正常有意識既人知道果個位有bb架槍,你同佢對輸既機會好大,間接封鎖一條路線
所以識玩既bb係某d地圖威脅其實好大,例如日本場,好多人用bb係卡拉ok房窗口架槍,完全封鎖左一個bomb site,防守方一係放棄成個site一係就要冒住極大風險同佢對槍
但佢都有缺點,缺點係如果你隊友垃圾,得翻你一個就好難打,因為跑速慢,入點打既話就會變成easy target
另外同樣道理下掛窗peek人打都係好既選擇,但要注意既係掛窗太大聲,你peek得嚟人地已經會有所準備,所以建議爆左窗之後倒吊surprise人搏人反應唔切,同埋要小心d人係下面跳岀嚟捉,所以掛窗要見好就收,唔好掛太耐
匿係大盾後面peek
唔係呀我都知最好100lv後先打rank
同埋第一場準備階段已經投票踢我
四排bully你
有無人uplay開唔到
夜間模式
乜撚野心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞