[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #8

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
Devil黎緊會唔會考慮出埋啲第二防守位教學?
好多第一防守位守得多識得點守
但第二、三防守位玩得小反而更加需要
例如Bank open area、太平洋既廚房、奧勒岡高塔等
奧勒岡高塔普遍啲人唔識攻
學識點守衝Rank好著數
Oregon高塔求其smoke plant加lion基本上一定贏,點會唔識攻
你講果幾個唔係第二防守點,係冇人pick既bomb site
oregon既話第二三防守點係二樓kid room同廚房
Bank既話係一樓櫃臺同二樓
之前ads開槍d子彈會有好微細random既偏差,唔係100%全部打中準心瞄既位,宜家唔會
太平洋?
Oregon嘅話大多數隊伍Prefer守高塔多過廚房
打比賽果d同我地依d打街場既平民邊有得比較人地d配合咁好
其實搞完有冇得斷咗佢
Thanks, 但vertical recoil 係咪都細左?
搞完整走番唔好SAVE你張卡 如果唔係好似會幫你自動續費
想睇咖啡館教學

感謝分享
Coastline先啱
其實就係因為唔識守先會唔識配合
因為高低位bombsite較小人識得守
Kid Room大部分人都識守
所以打Oregon好多時都會打到第三防守點
如果係咁容易攻啲隊唔會選高塔啦
BTW廚房一樣好容易Smoke Plant
如果教識左點守高塔咁大家就可以玩多啲野
我敢講好多剩打Rank既人唔係好識攻高塔
因為跟本冇咩機會試到
咁打casual無得揀迫住要守都要識架...
高塔冇咩識唔識守可言
pro player都講過只係靠aggressive咁不斷peek,不斷run out先有機會贏
你當守高塔同守cafe廚房一樣,係冇預你贏嘅點
衝Rank既好多人都唔會打Cascul
而且打得Cascul都係亂咁黎唔會認真打
比賽會時不時見到有隊有其他選擇都選高塔
但極小見到啲隊係cafe會主動選廚房黎守
證明高塔比起cafe既廚房戰略意義都唔同
講到casual 玩家無人權咁
岩岩睇完d數據
岩岩個paris major
oregon總共玩咗74 rd
高塔玩咗11次,防守勝率係36%
廚房玩咗8次,防守勝率竟然都有63%

揀高塔除咗想突然間拋窒對手之外,唔覺有咩戰略意義可言
唔係為駁而駁,其實淨係拎Paris Major嗰十場八場嘅勝率黎計,因為場次太少個勝率嘅參考價值好低,好似你係賭場玩十鋪大細好多時都會出現八九鋪開同一邊嘅情況出現,要大量數據得出黎既勝率先會有參考價值,反而更多pro team選擇高塔證明係pro team理解當中高塔係唔錯甚係比廚房更好既選擇
有無人成日得閒就會lag一下 然後降FPS 係E個grim sky更新後先會咁
右上同時出黃色/紅色野 ser 問題
咁又好似無
佢係幾秒就降你一下FPS
Ubi d bugs 等patch fix 喇
tts 又冇事先好笑
每次大update總係有事 真係唔屌下個垃圾ubi都唔撚得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞