[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
4/9 出發去福岡
希望無事
由布院定別府浸溫泉好?
有冇溫泉酒店介紹?
房內有淋浴私人溫泉馬桶
好食嘅夕食
有開揚景嘅露天溫泉
Budget $5000左右三大一b

福岡住博多定天神好?有冇酒店推介?
lm
上次住過由布花由 ard$5000 食野高質 有私人露天浴池

福岡住博多天神都係咁分便

如果你都係三大一細都係同一間房就推介Hotel Monte Hermana Fukuoka啦 我上次都係住呢間3人房 夠大夠新
自駕就博多天神都得啦
搭JR就博多好d
人在福岡 今日都係夜晚落左一陣雨

唔知聽日係咪會轉差
想問有冇人住過博多123456489果堆resident hotel?覺得點?
覺得b speak 冇乜特別,可能太大期望

本身諗住求其揾啲野食,鰻魚飯都唔錯,仲好抵食
利申:垃圾口
花由有興趣
考慮緊花由定花の庄

Hotel Monte Hermana Fukuoka賣晒
仲有冇好介紹?
今日出奇地好天
我沖去柳川曬下太陽先
之前好似有單新聞
個客訓爛左張床,要人陪10萬Yen

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180801/mobile/bkn-20180801183011280-0801_00822_001.html
最後點 我今年六月住過博多9 jr吉塚果到,搭一個站就係博多 好撚方便
入面都好企理,有冇人住過9以外
住過博多近河邊個間
幾好 不過一個人都無真係有d煩
Hi
九月尾早秋第一次去九洲,行程如下,有冇野食推介?

day 1 博多一帶食玩
day 2 拎車,海之中道公園,然後去門司港
day 3 唐戶巿場, 鐵路博物館, 去由布院浸溫泉
day 4 湯之坪,別府地獄,再去大分check in
day 5 海之卵 玩半日,回程天神還車
day 6 天神一帶,然後回港

帶住細路,所以plan 得好鬆

最想食燒肉,牛腸鍋,有冇邊間推介
你帶住小朋友 Day4 不如去動物園 可以揸埋架車睇動物 仲開心
Btw別府地獄伏伏地 去一個好啦
其實由布院果度多唔多野行? 我預九半出門,行兩粒鐘,食埋午餐就過別府,咁行兩行都應該三四點,未必夠時間去動物園

別府其實小朋友都唔多野睇 去一去就算。去到大分果邊搵個商場hea 下同食晚飯就玩完
果條街我自己行左1個鐘多d

與其你去別府商場(係咪you me商場?)on 99hea 你自己都plan左day5先去水族館

你day4食完午餐直接去動物園好過啦
Btw 你九半出門 行兩行點解會3 4點? 條數點樣計出黎
一月中想去五日四夜
想浸溫泉 想問有無一泊二食 有私人風呂溫泉推薦
小朋友麻麻地睇動物,所以無plan 去

我當930出發,0945 到去泊埋車,行兩個鐘1145, 再食飯1245, 然後渣去地獄谷預半個鐘,再行多一個鐘都差不多兩點 可能夠去埋水族館wo
[伸手黨]
11月會去7日福岡,比較想去長崎
仲有冇其他景點或者行程介紹。

利申: 未去過北九州
長崎電車day trip
和平公園,眼鏡橋
遊軍艦島
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞