[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
請問各位博多區、係咪得天神區有較多藥壯?

因為小弟唔識渣車 又想去埋高千穗 所以淨係用JR pass未必搞得掂個行程 請大家賜教

Day 1 : 早上博多arrival->巴士去高千穗->高千穗住宿
Day2: 遊高千穗峽(小火車+艇)->巴士去熊本(因為好似冇車由高千穗去呀蘇?)->熊本住宿
Day3: 熊本去呀蘇(JR pass+巴士)->遊草千里+呀蘇火山->呀蘇住宿
Day 4: 呀蘇->大分->由布院(JR pass)->由布院行街+住宿
Day 5: 早上金鏻湖->別府(JR pass)->傍晚番博多(JR pass)
Day 6: 唐户市場->???->下午機番香港

如果咁樣就買3 days pass就ok
因為JR去唔到高千穗 所以前段好似冇必要坐JR?
任改求教
下? 有冇人真係識答
今年一月去有開

上到最高點餐廳食左個烏冬

仲落埋草千里奔跑

Day1-5都無問題

你d時間要計得好準確先得
一走左班車就係咁先

Day6唐戶算吧啦 你又無揸車
睇你個行程似鍾意睇景多
建議你去太宰府好過

但最尾嗰日舒舒服服嘅話就博多行街食好西好過
多謝你呀ching
唔該哂
最驚miss係高千穗 所以特登預左過晚夜
另外由布院有冇咩推介
睇緊由布之彩同UBL
爬過文好多巴打推介由布之彩
但清晨金鏻湖基本上都睇唔到? (太遠)
不過A5和牛
p.s 女女prefer溫泉旅館個景多d
博多有無邊間食蟹正?
博多 びっくり かにや Bikkuri Kaniya 呢間有無巴打食過?
博多/天神有無邊間 壽喜燒正 想任食靚牛肉
要睇當日情況先知上唔上到頂
毒遊 食燒肉,和牛個d有冇好推介
除左多牛
去別府 大分 定 去長崎好?....
你地去過有咩感受?
別府西鐵度假村旅館 Nishitetsu Resort Inn Beppu
係咪堅係溫泉, 見佢幾抵玩.
巴打,我想問鹿兒島天文館撘巴士去機場係咪要買左飛先得嫁?上車俾得唔得?

因為個售票counter 閂左,聽日又要撘好早嘅巴士,驚佢唔開
我未試過呢個case 我果次係搭2點巴士去機場

你幾早先?

我相信有車就會有得買飛既

始終係日本 d配套唔會差得去邊

如果真係無你都要搭45分鐘的士架啦
比極都比唔到錢book軍艦島tour
想請問下到時去到直接比錢join得唔得架
無理由
Pay credit card, 1 tick 過
完全無問題

你有無check佢地schedule
可以望下仲有幾多位
仲有六十三個
我比左三次佢都話我payment processing failed
我email左果間野問
去北九州9日會否太多
諗緊 11月23-30獨遊

頭兩日會係東京

之後會直落福岡 之後想去南九州(因為舊年去左少部份北九州)所以今次想落南九州玩

暫時 25 福岡一日遊

26-27 熊本 (玩唔玩到兩日呢)

28 宮崎

29 鹿兒島

30 福岡 跟住番香港

暫時諗緊咁樣 仲未確實諗到去邊度

上次去長崎睇夜景真係好正 九州真係好舒服
高千穗好靚

唔會 九州好大
東京落南九州

太遠了

熊本爛曬 無乜野好睇

想睇景你近近地去富士山🗻好過啦
因為東京都去左幾次

原本諗大阪或者北海道 又怕未咁快攪得掂

因為23號有活動 點都會係東京先
北九州喳

btw, 你想玩晒,又唔趕
9日又真係未必夠
博多,別府,門司,小倉,大分
佐賀,長崎,熊本,豪斯登堡,蓋世保

睇你想去邊處and如何渡過9日
浸下溫泉,前後大約都1.5日了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞