[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
BOOK 咗位之後, email 會員 LINK 比你, 送列車上咖啡比你飲, 之後重有coupons 比你到由布院, 食雪糕, 蛋糕,
要online book先有?未聽過有呢樣野
咁正既
咁一千yen都抵
我諗住回程先搭
由布院之森可唔可以係由布院上車 別府落?
邊區果D好, 係咪由布院果D最好?
有無人中秋嗰期去?
一月想去10日九州 非自駕

Day1: 落機, 博多/天神行街
Day2: 佐賀+鳥栖outlet
Day3: 系島, 博多/天神行街
Day4: 別府地獄+砂浴+鶴見岳
Day5: 阿蘇+黑川溫泉
Day6: 黑川溫泉+熊本市
Day7: 門司港+唐户市場+小倉
Day8: 士多啤梨園+太宰府
Day9: 由布院
Day10: 博多, 返香港

除左Day 5 住黑川, 其他都係諗住住博多
其實想一日去晒別府地獄+砂浴+鶴見岳+由布院, 咁樣會唔會太趕?
因為day 9 特登坐車去由布院好似好晒時間
同埋day3 同day8會唔會半日就搞掂?
同埋想問下一月去有無咩要注意
如果jr有長崎熊本個段就好
coupons 只可以換一樣野
你JR day幾用?
day2 佐賀其實應該要用
day3同day7調一調
day9唔好去由布 你上面搵一日去埋
咁day 2 - 6 可以岩岩好5 day pass
別府由布一日行曬難d
因為地獄都算多同埋搭車時間耐
由布都值得住 睇下5同6可唔可以執一執
DAY 7係因為要就唐户市場
如果DAY 5熊本市+黑川
day 6黑川+阿蘇咁會唔會好d?
不過咁樣day 6要1035就去搭九州横断
想問下如果唔去草千里 係阿蘇通常留幾耐?
唐户市場五六日都有
不如前面day去左先
你book曬野未?
未既話 不如別府由布住一晚
咁就慳返好多時間
同埋可以既話去熊本先
熊本 -> 黑川/阿蘇 -> 阿蘇/黑川 -> 由布 -> 別府
可以既話 直接由別府去門司港 再返博多
好過你每日要勁早起身搭車
長崎都值得去
不過已經塞唔落
[/quote]唐户市場五六日都有
不如前面day去左先
你book曬野未?
未既話 不如別府由布住一晚
咁就慳返好多時間
同埋可以既話去熊本先
熊本 -> 黑川/阿蘇 -> 阿蘇/黑川 -> 由布 -> 別府
可以既話 直接由別府去門司港 再返博多
好過你每日要勁早起身搭車
長崎都值得去
不過已經塞唔落[/quote]
我只係book左黑川個晚 我再唸唸點排先
唔該巴打
我有車 12點係熊本出發2點到阿蘇食個半熟牛扒飯 3點去到白水源留半個鍾至九個字,再飛住車4點上到阿蘇山4點半落山 意外地發現草千里,實在太正唔小心係草原碌下跑下一個鐘 然後飛車落山番熊本還車岩岩好8點

景點同景點之間如果冇車我諗唔到點交接,加上啲車路因為地震改左道,行駛時間會長啲 我唔知你想去邊,但可以參考下
巴打,請問可唔可以幫我睇21號回程最遲果班,諗住淨係搭一程算數
其實係Car1係頭定Car5係頭
14號 其他車卡大把位 9成9 吉,冇第一卡咁爆,唔係旺季,去到先book 冇問題。
其他日子都好多位,
係果幾日得 一班車先咁多人。

car 1 應該係車頭。我諗係掛
可唔可以預約左,去到見到有位,cancel左佢再劃位
雖然好賤
想問下book 一程1000yen ,係有咩coupon 送?
見到22號 9:24個班都好爆下,即刻bk左
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞