[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
福岡玩7日會唔會太多?
應該ok喎
為左個其實超普通既景咁辛苦
值得咩
個人認為真係skip左長崎夜景都無所謂
福岡玩7日會唔會太多?

我下年櫻花期都去7日 但未plan未買
有冇巴打去過九州自然動物園?我book唔到鐵籠車,如果自己駕車入去,係咪睇既野同鐵籠車一樣?只係餵唔到野食?
個人選擇啦
當然同香港比就無得比既
不過既然長崎stay 1日既,不妨去
若然交通不便,都有唔少人提供other method
去還是唔去,個人選擇啦
岩岩見KLOOK有9折

買左北九 3日JR PASS HKD1100有找

希望無伏
同 網上買 668 有咩分別,
縱橫遊係咪電子票?
我上網睇kkday前幾日都係668,今日睇變左707
我見佢 668 之後變左 669 , 係咪匯率問題, 成日唔同價. 上個月 見到 648...
係咪呢期有 CODE , MARK UP 咗個價

算啦 香港買都叫有保證,
之前都想香港買, 但見到 668 去馬 ,
70蚊 BOOK 咗由布院之森. , 張PASS 平過出面. 叫幫補番條數
岩岩見KLOOK有9折

買左2張北九 3日JR PASS HKD1100有找

希望無伏
3日1100?北九wow
見到
2張pass1100
嚇親
自駕住邊好? 市內泊車方唔方便?
一開始唔記得打番係兩張 1張550 三日都OK
都算平啦.

如果我張 北九州 5日 , 前 6月買重平. . 639已經有張.

668買, 睇住佢 加到 706
我聖誕去,早一日book都有位
是但去一間Yodabashi都有排你行
博多站附近就有一間,勁大
Yodobashi 先啱,自
琴日係縱橫x買左
貴左六十蚊兩張
1160 又唔貴

8月頭去縱橫x
佢報價650一張...
我買五日
day1: 飛福岡, 住博多, 行下天神
day2: 用太宰府一日劵, 去埋烏栖outlet

(開始用北九州五日劵)day3: 拎行李去唐津, 行李鎖jr locker, 去唐津城; 之後搭jr去武雄住溫泉酒店, 食佐賀牛便當, 夜晚去御船山樂園
day4: 武雄checkout,去圖書館, 返酒店拎行李, 之後去長崎, 稻佐山夜景
day5: 長崎, checkout, 去軍艦島, 朝早tour已訂, 之後去原爆館?(未諗長崎去邊D景點) 夜晚返博多住, 屋台食?
day6: 早餐想食bills,未定,不過都會喺福岡, 想去釣船茶屋
day7: 由布院一日遊,唔知會唔會早D去埋九重夢大橋

day8: marinoacity outlet, 飛香港, 16:00機飛香港

得day3同4住武雄同長崎,其餘日子都係住博多
day1會book定day7由布院之森

想問番搭JR 佐賀去長崎 同埋 長崎返博多 係咪一定要劃位?
求教,感謝
買完PASS發現 15/9 由布院之森竟然無乜位剩

淡季都咁多人去由布院?定俾人HOLD起哂
可能北海道,關西客都改落九州
去埋日本JR網睇完 都同JR PASS BOOKING入面一樣...

可能因為星期六 但2000羊 BOOK兩個唔連位又好似好ON9

個撚個都坐單邊
劃定無壞
反正有pass
最重要係唔好多過限定次數
因為驚預唔準時間搭,所以未必劃定,驚同行屋企人太趕

day1去到博多先買pass, 會劃定day7個由布院之森先
都有留意到個限定次數,應該唔會超過到
多謝巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞