[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
嚟緊11月中會去福岡, 想問下由布院之森列車點樣BOOK 3-4人包箱位?
樓主1樓咪話福岡食野拍得住東京大阪
你有冇睇post嫁
比個建議大家 夏天真係唔好去福岡
真係會悶到仆街 因為d風景夏天仲未ready
食同玩同大阪東京真係差好遠
你既然覺得咁廢
入黎做咩呢
唔駛即卡鋼起哂既
我係話夏天唔好去啫
其他季節福岡都好靚
下星期出發,
有興趣 . 坐由布院之森.行大街. 柳川坐艇仔. 食鰻魚飯.

其他景點. OK 啦. 放鬆吓. 唔洗成日去大城市.
太宰府行個運.
長崎行下花園, 山上餐廳飲咖啡, 食件蛋糕.
熊本到此一遊. 水前 , 城彩苑 , 神社遠望天熊本城 , 有時間就上市政府 14/F 觀景台 .

預咗 唔會同 東京, 大阪比較. 想去未去過地方
我呢兩句都算起鋼?
你喜啦
真係咩人都有
Day7長崎轉day5長崎

Day7就番天神瘋狂食買 夜晚屋台 中州
咁就最舒服la
嗯👌🏻
由布院之森個車頭好正
你睇下book唔book到車頭
夏天到到都熱 但唔會影響睇風景

我上年夏天去大阪 熱住行心齋橋 熱住道頓堀坐船 熱住去伏見 熱住去清水嵐山

福岡一樣道理 熱住食屋台 熱住去阿蘇火山草千里 熱住去由布 熱住浸溫泉 熱住行天神

大家一樣有綠油油嘅靚風景睇

Btw老老實實 福岡真係小d大陸人

當然可以選擇自駕 咁就再舒服d
九州冬天景色會唔會冇咁靚?
如果係阿蘇 由布果d 眼前會一片黃色(但你可以當係金黃色)

冬天可以瘋狂浸溫泉
已BOOK CAR 1 第二排位,
第一排比人訂咗.
有冇人一樣覺得柳川好伏
條河其實好流,執邊啲景都唔算特別靚
去到係feel唔到似一個景點
伏x2
x3
倉敷佈局比柳川好

另一衰係交通麻麻
都建議有時間多或超愛水鄉風情,食鰻魚飯先好去
d jr pass好似加晒價咁
一出柳川站,咦冇人既?
一去到果度,條河完全唔似網上啲blog講到咁有風情,果個環境要坐住隻艇遊40-50分鐘我真係不了(我冇買套票冇坐艇,一去到即刻打退堂鼓)
I know that feel
真正比較好,中心點,就係你坐遊船到到接近終點既部分,御花一帶

出到車站,勁無人
坐船要成粒鐘
唔想坐船,巴士極其疏落
的士最快,但至少1200yen

所以點解唔太推介去柳川

至於太宰府
同好多日本地方一樣,主要寺廟
可去祈福,買下御守
有間特別Starbucks, 特別版一蘭
個庭院都幾靚
隔籬有博物館
應該冇人好似我咁行到連太宰府都唔得閒入去
其實無野玩
但可以睇景 影相 求下籤 行下條直街買下小食咁 順便食埋間暖暮拉麵咁
近近地值得一去 有時間就落埋鳥栖outlet shopping : 落鳥栖站附近食串燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞