[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
你要玩埋鹿兒島,買全九州
不如揀多1,2程要特別劃位嘅火車
隼人之風,人吉,山幸海幸
用盡18000yen張pass

http://www.jrkyushu.co.jp/sp/chinese/railpass/railpass.html
呢啲太辣
Open jaw 呢,可以試試放熊本做中間位
因為熊本係both 南北九州pass 都包括
各買一張最少玩到6日,又平過買1張全九pass
我八日七夜都未敢踩到落鹿兒島剩係北九州搭長崎 巴打自駕?
I mean除咗JR, 其餘自駕
佢用得JR PASS就唔會係自駕啦
咁又係
可能係 , 6日鐵路迷 之旅
渣車好似仲窄
六日五夜北面渣車落南面
https://www.facebook.com/pg/%E9%95%B7%E5%B4%8E%E3%83%AD%E3%83%BC%E3%83%97%E3%82%A6%E3%82%A7%E3%82%A4-922269984567350/posts/?ref=page_internal
長崎ロープウェイ

大家可以留意最新消息 纜車幾時重開.
下個星期出發果班, 預計有機會, 會重開. .
唔係就要搭巴士上去, 再行 15~20分鐘上去.

一係比1500 YEN 來回巴士. 落車睇30~35分鐘. 上番巴士..
我勸你淨係玩北九州算啦,6日北九州都已經唔夠玩,俾你落到鹿兒島,都係純粹打個卡就要走
鹿兒島 6日5夜 都唔夠玩啦
櫻島 指宿 霧島 etc
仲未數晒
個旅行係hea遊,應該DAY 1,2留博多,DAY3搭車落鹿兒島,直到返港,唔強求去晒啲地方,玩唔晒可以下次去,不過想問吓各位去過嘅人有冇推薦。
我有諗過Day搭由布之森,預用1日,同日就回程博多。之後去鹿兒島,想問埋鹿兒島有冇咩住宿推薦,謝。
行上去都好甘
如果搭電車再行上去得唔得 唔想下下都搭的士
電車唔到
都要轉巴士坐兩個站或步行去纜車站位置
再上山
如果咁又得唔得
琴日去左聽九州jr列車之旅既講座,問左啲嘉賓纜車收檔有咩方法上山,佢地都唔知
下年四月尾去留名
嘉賓有鬼用咩
咁突發,除非來自長崎ropeway啦

你貼既就係步行
唔介意可以行,但無謂
長崎駅一出,電車月台隔離已經有一堆巴士,其中一兩部
坐3個站就到
百幾yen, 無謂慳
咁都係搭巴士算,望見啲路都驚
無謂

回程,如果有纜車,行返小斜路落
望到對面有巴士站
無記錯40號巴士會經長崎駅
2,3個站到

記得係回程先係40
唔樂意思呀巴打,想請問你講長崎駅出面啲巴士係直上到稻佐山展望台睇夜景,定再要轉纜車 唔該晒巴打
無直上山
山腳纜車站
落車行一段小路
鹿兒島
指宿 - 吟松
霧島市 - 旅行人山莊
如果唔自駕都幾偏....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞